Spätzle met shiitake paddenstoelen en een romige Parmezaansaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 10/28/2021 - 18:37
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan. Bak hierin de shiitake plm. 5 minuten op hoge warmtebron.
Bak de knoflook even mee.
Blus af met de sherry, laat een beetje inkoken.
Voeg de sojasaus en de crème fraîche hieraan toe en roer alles goed door.
Laat de saus een paar minuten door sudderen tot de saus wat dikker wordt.
Meng de Parmezaanse kaas erdoor en de gesnipperde lente-ui.

Meng de saus en de paddenstoelen door de spätzle.
Afbeelding
Spätzle met shiitake paddenstoelen en een romige Parmezaansaus
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Spätzle of een andere soort pasta:  deze keer met gebakken shiitake paddenstoelen in een heerlijk romige saus met Parmezaanse kaas, sherry en sojasaus. Het was verrukkelijk en voor herhaling vatbaar. Een soortgelijk recept stond achterop het pakje mini-shiitakes (Duits).
Ingrediënten
180 gram spätzle (af en toe verkrijgbaar bij Lidl in de Duitse week)
150 gram verse shiitake, schoongemaakt, kleiner gesneden
1 eetlepel arachideolie
1 teentje knoflook, gesnipperd
3 eetlepels sojasaus
100 ml crème fraîche of slagroom
Peper, zout
3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
1 eetlepel droge sherry
2 lente-uitjes gesnipperd
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de spätzle
hajespan
Leuke tips
Ook lekker met rijst.
Serveer er een lekkere salade bij.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Fusion
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490491
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid