Bereidingswijze
Was de witlof, verwijder lelijk blad en snij de witlof in de lengte in brede repen.
Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de witlof kort aan beide zijden. . Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
Voeg dan ½ dl water toe en laat de witlof zachtjes sudderen tot beetgaar. Het vocht mag grotendeels inkoken. Leg op het laatst de in stukjes gesneden ham naast de witlof en laat even mee verwarmen.
Laat de boter smelten. Meng de stukjes hardgekookte eieren met de gesmolten boter en meng de peterselie erdoor. Breng de eieren op smaak met peper en zout.
Verdeel de warme eiersaus over de witlof.
Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak de witlof kort aan beide zijden. . Kruid met peper, zout en een snufje nootmuskaat.
Voeg dan ½ dl water toe en laat de witlof zachtjes sudderen tot beetgaar. Het vocht mag grotendeels inkoken. Leg op het laatst de in stukjes gesneden ham naast de witlof en laat even mee verwarmen.
Laat de boter smelten. Meng de stukjes hardgekookte eieren met de gesmolten boter en meng de peterselie erdoor. Breng de eieren op smaak met peper en zout.
Verdeel de warme eiersaus over de witlof.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
De brede repen witlof worden eerst even gebakken en daarna verder gegaard. Samen met de stukjes gekookte ham en de eiersaus wordt de witlof opgediend. Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree. Ik kwam een dergeljk recept tegen op internet maar met eigen variatie.
Ingrediënten
1 eetlepel zonnebloemolie
4 stronkjes witlof, in brede lange repen
1 eetlepel gehakte peterselie
4 plakken gekookte ham, in reepjes
20 gram room boter
3 hardgekookte eieren, gepeld in stukjes
snufje nootmuskaat
peper en zout
4 stronkjes witlof, in brede lange repen
1 eetlepel gehakte peterselie
4 plakken gekookte ham, in reepjes
20 gram room boter
3 hardgekookte eieren, gepeld in stukjes
snufje nootmuskaat
peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
grote koekenpan of hapjespan
Leuke tips
Lekker met gekookte aardappelen, gebakken aardappelen of aardappelpuree.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490489
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid