Gefermenteerde bloemkool

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/23/2021 - 18:42
Bereidingswijze
Stap 1/ Snijd de bloemkool in kleine roosjes en hak de dragon fijn. Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap eruit.

Stap 2/ Meng in een kom bloemkool, dragon en sinaasappel schil en -sap. Doe over in een afsluitbare pot.

Stap 3/ Los het zout op in 100 ml kokend water. Vul aan met 900 ml koud water.

Stap 4/ Giet genoeg pekelwater over de bloemkool tot alle roosjes onder staan. Vul een klein plasticzakje met water en knoop goed dicht. Gebruik het zakje als gewicht op de bloemkool om te zorgen dat de roosjes onder de pekel blijven staan.

Stap 5/ Dek de pot af met een doekje (met een elastiekje) om ongedierte buiten de pot te houden. Laat de pot 3 dagen fermenteren op kamertemperatuur. Ga na de derde dag dagelijks proeven. Zodra de kool jou smaak heeft verwijder dan het zakje en sluit de pot. Bewaar de bloemkool verder in de koelkast om het fermentatieproces (bijna) te stoppen. Open wel af en toe de pot om eventueel vrijkomend koolzuurgas te laten ontsnappen.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker voor door salades of als rauwkost met een dipje.
Ingrediƫnten
1 bloemkool
10 g dragonblaadjes
1 citroen
25 g grof grijs zeezout
Hulpmiddelen & keukengerei
Een afsluitbare pot.
Leuke tips
De kool is in de koeling maanden houdbaar.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1490429
Homepage ID
1997068
Teller
0
Bron
https://www.kokenmetkennis.nl/recepten/857/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
JosRi
Gelegenheid