Kimchi maken voor beginners (Recept 2)

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 10/23/2021 - 18:05
Bereidingswijze
Meng de kool met de kimchipasta en doe hem in een weckpot of andere glazen pot met stevig sluitende deksel.
Doe de pot niet te vol- neem er liever twee dan te proppen, anders loop je kans op overborrelen als de kool gaat fermenteren. Reken er ook niet op de je de ring van de weckpot ooit nog voor iets anders kunt gebruiken. Die gaat intens naar kimchi ruiken.
Zet de kool een dag of twee op kamertemperatuur weg en proef of je hem lekker zuur vindt. Zo ja, verplaats hem naar de koelkast. Zo niet, laat hem nog een dag of twee staan en zet hem dan in de koelkast.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Met dit recept is zelf kimchi maken een leuk klusje. Een Koreaanse oma zou wellicht haar neus ophalen voor de methode, maar hij levert heerlijk frisse, pittige kimchi op.
Ingrediƫnten
1 Chinese kool- ongeveer een kilo
225 ml water
4 eetlepels zout
6 eetlepels Koreaans chilipoeder gochugaru- of lees hierboven een tip voor vervanging
1 eetlepel suiker
60 ml Aziatische vissaus
1/2 bol knoflook geperst
3-4 lente uien in dikke stukjes
1 kleine wortel geraspt of in dunne plakjes
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote pot of weck glas
Leuke tips
Eet bij alles wat frisse pit kan gebruiken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Koreaans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1490423
Homepage ID
1997068
Teller
0
Bron
https://www.lekkerplan.nl/kimchi-maken/
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
JosRi
Gelegenheid