Bereidingswijze
Verhit de olie in een soeppan met dikke bodem. Fruit de ui zachtjes aan gedurende 5 minuten, voeg aardappel, gember, koriander en komijn toe, bak 2 minuten omscheppend mee. Doe de wortel erbij en bak 2 minuten omscheppend. Voeg de bouillon toe en laat alles 25-30 minuten zachtjes koken. Pureer de soep daarna met de staafmixer. Voeg vervolgens kokosmelk, sojasaus toe, warm het geheel goed door en maak het op smaak met wat versgemalen peper.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gevulde soep
Ingrediƫnten
2 el olie
1 ui, gesnipperd
125 gr aardappel, geschild en in blokjes
1 tl gemalen gemberpoeder
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen komijn
400 gr (winter) wortel, geschild en in dunne plakjes
1 liter groentebouillon, zelfgemaakt of van blokjes
100 ml dikke, romige kokosmelk
1 el sojasaus
peper
2 el krulpeterselie, grof gehakt
1 ui, gesnipperd
125 gr aardappel, geschild en in blokjes
1 tl gemalen gemberpoeder
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl gemalen komijn
400 gr (winter) wortel, geschild en in dunne plakjes
1 liter groentebouillon, zelfgemaakt of van blokjes
100 ml dikke, romige kokosmelk
1 el sojasaus
peper
2 el krulpeterselie, grof gehakt
Hulpmiddelen & keukengerei
soeppan met dikke bodem
Leuke tips
Schep de soep in de borden of kommen en bestrooi het met de peterselie.
U kunt de soep naar wens extra "aankleden" door er vlak voor het serveren wat kikkererwten of andere gare peulvruchten door te doen of door wat gebakken paddenstoelen op de soep te leggen.
U kunt de soep naar wens extra "aankleden" door er vlak voor het serveren wat kikkererwten of andere gare peulvruchten door te doen of door wat gebakken paddenstoelen op de soep te leggen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1490295
Homepage ID
2790971
Teller
0
Bron
dagblad Trouw
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid