Bereidingswijze
Snij de plakjes salamiworst eventueel wat kleiner.
Bak de salami in een droge koekenpan knapperig en lichtbruin.
Voeg de gesnipperde uien eraan toe en bak ze even mee.
Voeg de stukjes tomaat en de paprikaringetjes hieraan toe en bak ook even mee.
Blus af met een scheutje rode wijn en laat de wijn wat inkoken.
Meng de uitgelekte zwarte bonen, mosterd en de appelchutney erdoor en maak op smaak met peper, zout en chilivlokken.
Bak de salami in een droge koekenpan knapperig en lichtbruin.
Voeg de gesnipperde uien eraan toe en bak ze even mee.
Voeg de stukjes tomaat en de paprikaringetjes hieraan toe en bak ook even mee.
Blus af met een scheutje rode wijn en laat de wijn wat inkoken.
Meng de uitgelekte zwarte bonen, mosterd en de appelchutney erdoor en maak op smaak met peper, zout en chilivlokken.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nog maar kort geleden kennis gemaakt met zwarte bonen. Dat was een goede kennismakeing. De boontjes zijn klein en zeker niet melig. De pittige salami (kleine wat dikkere plakjes) heb ik zonder vet uitgebakken, rode ui even meegebakken, evenals de stukjes tomaat en paprikaringetjes.
Afgeblust met wat rode wijn en dan op smaak gemaakt met mosterd en de appelchutney. Heerlijk !
Afgeblust met wat rode wijn en dan op smaak gemaakt met mosterd en de appelchutney. Heerlijk !
Ingrediënten
1 blikje zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
Plm. 100 gram plakjes stevige salamiworst, zonder olie bakken
2 kleine rode uien, gesnipperd
4 tomaten, ontveld in kleine stukjes
Scheut rode wijn
2 lente-uitjes in ringetjes
3 gele mini paprika's in ringetjes
Wat chilivlokken
Peper, zout
½ eetlepel mosterd
1 eetlepel appelchutney
Plm. 100 gram plakjes stevige salamiworst, zonder olie bakken
2 kleine rode uien, gesnipperd
4 tomaten, ontveld in kleine stukjes
Scheut rode wijn
2 lente-uitjes in ringetjes
3 gele mini paprika's in ringetjes
Wat chilivlokken
Peper, zout
½ eetlepel mosterd
1 eetlepel appelchutney
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan
Leuke tips
Eet dit lekkere pannetje met een salade en eventueel wat gebakken aardappelen.
Geen appelchutey in huis? Kijk eens bij mijn recept op:
https://www.smulweb.nl/recepten/1384619/Appel-chutney-voor-de-zogenaamde-ploughmans-lunch)
Geen appelchutey in huis? Kijk eens bij mijn recept op:
https://www.smulweb.nl/recepten/1384619/Appel-chutney-voor-de-zogenaamde-ploughmans-lunch)
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490135
Homepage ID
886977
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid