Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Doe de ui, tomaten en tijm in de ovenschaal.
Leg de bacon op een schone snijplank. Leg beide visfilets op een plakje bacon. Bestrijk de filets met tomatenpuree, bestrooi met wat citroenrasp, de olijven en basilicum. Vouw de bacon om de vis zodat het mooie pakketjes worden.
Leg de vispakketjes bovenop het ui-tomaatmengsel in de ovenschaal. Kruid met wat peper en zout, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven. Haal de folie vervolgens van de schaal en laat nog eens 10 minuten bakken tot de bacon bruin is. Garneer met wat basilicum en serveer met bijvoorbeeld peultjes.
Leg de bacon op een schone snijplank. Leg beide visfilets op een plakje bacon. Bestrijk de filets met tomatenpuree, bestrooi met wat citroenrasp, de olijven en basilicum. Vouw de bacon om de vis zodat het mooie pakketjes worden.
Leg de vispakketjes bovenop het ui-tomaatmengsel in de ovenschaal. Kruid met wat peper en zout, bedek de schaal met aluminiumfolie en zet 15 minuten in de oven. Haal de folie vervolgens van de schaal en laat nog eens 10 minuten bakken tot de bacon bruin is. Garneer met wat basilicum en serveer met bijvoorbeeld peultjes.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere vis schoten uit de oven
Ingrediënten
Olijfolie
2 koffielepel(s)
Rode ui
1 hele, fijn gesnipperd
Tomaat
4 hele, in vieren
Tijm
2 eetlepel(s), gehakt
Bacon
2 portie(s)
Roodbaars, rauw
300 g, (2 filets)
Tomatenpuree
1 eetlepel(s)
Citroenrasp
1 koffielepel(s)
Olijven
6 stuk(s), in schijfjes gesneden
Peper, zwart
1 hoeveelheid (naar smaak)
Zout
1 hoeveelheid (naar smaak)
Basilicum, vers
2 eetlepel(s), gehakt (en wat extra voor de garnering)
2 koffielepel(s)
Rode ui
1 hele, fijn gesnipperd
Tomaat
4 hele, in vieren
Tijm
2 eetlepel(s), gehakt
Bacon
2 portie(s)
Roodbaars, rauw
300 g, (2 filets)
Tomatenpuree
1 eetlepel(s)
Citroenrasp
1 koffielepel(s)
Olijven
6 stuk(s), in schijfjes gesneden
Peper, zwart
1 hoeveelheid (naar smaak)
Zout
1 hoeveelheid (naar smaak)
Basilicum, vers
2 eetlepel(s), gehakt (en wat extra voor de garnering)
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1490087
Homepage ID
2242852
Teller
0
Bron
weightwatchers
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid