Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/15/2021 - 15:56
Bereidingswijze
Olie verhitten. Prei en knoflook zachtjes bakken tot prei zacht is.
Bouillon, sla, Provencaalse kruiden en doperwten toevoegen en aan de kook brengen.
Plm.15 minuten zachtjes koken tot de erwtjes zacht zijn.
Van het vuur af peterselie toevoegen.
Op smaak maken met suiker, peper en zout.
Soep pureren met de staafmixer.
Serveren met een lepeltje crème fraîche en wat geraspte Parmezaanse kaas.

Afbeelding
Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas
Romige Franse doperwtensoep met Parmezaanse kaas
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Franse doperwtensoep gemaakt van diepvriesdoperwten (misschien nog lekkerder met verse doperwten) en Romeinse sla die wordt meegekookt. Je kijgt hierdoor een heerlijke zachte,romige soep.
Ingrediënten
2 eetlepels zonnebloemolie
1 dunne prei, in ringen
1 teentje knoflook, gesnipperd
3/4 liter groentebouillon (eventueel runderbouillon)
2 kropjes Romeinse sla, in smalle repen
300 gram diepvries doperwten
1 theelepel suiker
Zout, Peper
gehakte peterselie
Geraspte Parmezaanse kaas
2 theelepels Rrovencaalse kruiden
Crème fraîche
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
staafmixer
Leuke tips
Romainesla is een lange krop sla. Romainesla wordt ook wel Romanasla, Romaanse sla of Romeinse sla genoemd.
Romainesla is dé sla in het authentieke recept

Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1489951
Homepage ID
886977
Teller
3
Bron
aangepast recept ?????
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid