Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/14/2021 - 16:47
Bereidingswijze
Bolletjes uit de meloen steken met een bolletjes-uitsteker.
Rolletjes Parmaham halveren.
Dressing roeren van olie, azijnpeper, zout en honing.
Rucola over de borden verdelen.
Meloenbolletjes en ham rolletjes over de borden verdelen.
Dressing erover verdelen en garneren met de geroosterde pijnboompitten en eventueel wat balsamico-crème.

Afbeelding
Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham
Rucolasalade met meloenbolletjes en Parmaham
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Meloen met rauwe ham doet het (bijna) altijd goed en is gemakkelijk voor te bereiden, maar het is een beetje afgezaagd voorgerecht. Omdat ik een snel voorgerecht wilde maken bedacht ik er een salade van te maken. Bijna net zo snel klaar en door de dressing net een beetje anders en lekkerder.
Ingrediënten
Plm. 50 gram rucola, gewassen
2 eetlepels pijnboompitten, geroosterd in droge koekenpan
1 meloen, gehalveerd en pitjes verwijderd.
Plm. 100 gram Parmaham, plakjes opgerold
Dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
½ eetlepel vloeibare honing
Witte peper en wat zeezout
Eventueel wat balsamico-crème om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
Bolletjes uitsteker
4 borden
Koekenpan
Kommetje voor dressing
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1489941
Homepage ID
886977
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid