Eenvoudige Chimmichurri

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/08/2021 - 10:09
Bereidingswijze
l. Snijd het steeltje van de rode peper.
Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui grof. Haal de blaadjes van de verse oregano.

2. Doe de peper, knoflook, ui, peterselie, verse en gedroogde oregano, olie en azijn in een hoge beker en mix zo kort met een staafmixer, dat de ingrediënten nog zichtbaar zijn maar er wel een homogeen mengsel ontstaat. Gebruik voor een iets grover resultaat een apart hakmolentje van de staafmixer. Breng op smaak met zout. bereidingstip: Laat voor een meer pittige chimichurri de zaadje en de zaadlijsten in de peper zitten. bewaartip: Je kunt de chimichurri 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in de koelkast. serveertip: Deze chimichurri is fris, kruidig en heeft een zuurtje en is daarom lekker bij rood vlees met een randje vet, bijvoorbeeld bij gegrilde entrecote of ribeye.
Afbeelding
Eenvoudige Chimmichurri
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Chimmichurri is de begeleiding saus bij medium/rare gegrild rood vlees maar vaak lastig te maken omdat de ingrediënten niet eenvoudig te verkrijgen zijn. Dit is bij deze variant we het geval. Smakelijk en eenvoudig te maken
Ingrediënten
- rode peper
- kleine rode ui
- 15 g verse oregano
- 1/2 tee n knoflook
- 15 g verse platte peterselie
- l tl gedroogde oregano
- 6 el extra vierge olijfolie
- 2 el rodewijnazijn
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Argentijns
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1489847
Homepage ID
2139380
Teller
0
Bron
Blog
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
BartvanDoorn74
Gelegenheid