Vegan aardappel curry

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 08/21/2021 - 18:30
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Snijd alle groenten
- Snijd de aardappelen bruinoise (kleine blokjes)
- Kook de aardapelen 3 minuten
- Zeef de aardappelen en niet koud spoelen

Bereiding:
- Fruit de ui en knoflook
- Voeg de aardappelen en kikkererwten, daarna de tomaten en kokosmelk
- Voeg toe kruiden en specerijen
- Breng op smaak indien nodig
- Laten sudderen mag voor meer malse structuur

- Serveer met rijst of eventueel naan brood
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit ga ik morgen koken.
Ingrediƫnten
Rijst of brood
Olie
1 ui
1 cm stukje gember
4 teentjes knoflook
1 KG Aaradappelen (vastkokend)
400 gram tomaten blokjes uit blik
400 gram kokos melk
2 El citroensap of natuur azijn
150 gram kikkererwten

Kruiden/specerijen
1 1/2 Tl groente bouillon poeder (of tuinkruiden bouillon)
1/2 Tl zout
1/2 Tl zwarte peper
1 El komijn poeder
1 El Kurkuma
1 El kerrie poeder
1 El koriander blad (mag gedroogd)

Hulpmiddelen & keukengerei
Rasp
koksmes
pannen
knoflookpers
Zeef
Leuke tips
Meer groenten? Voeg eens
1 winterpeen en 1 paprika toe
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1489579
Homepage ID
2666777
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
Chefdaniel
Gelegenheid