Bereidingswijze
Snijd het buikspek kruislings in de vet laag, zodat er over de gehele bovenkant een ruitenpatroon zichtbaar is (je kan dit ook al aan de slager vragen)
Wrijf een handvol grof zeezout en American steak wonder kruiden tussen de ruitjes bovenop de vet laag. Het is belangrijk dat er overal goed zout en kruiden tussen zit
Pak een braadslee en verdeel hier de knoflookolie in
Snijd de venkel en sjalotten tot middelgrote stukken en doe deze in de braadslee. Voeg daarna de venkelzaad, laurierbladeren, knoflook en steranijs toe
Plet met een vijzel de kardemonzaden en voeg de zaden toe (niet de omhulsel)
Zet de braadslee op middelhoog vuur een fruit alles even goed aan
Leg de buikspek met de vleeskant naar beneden in de braadslee
Voeg 2 glazen Jack Daniels toe
Voeg de kippenbouillon toen tot dat de buikspek onder staat, tot aan de vet laag (Let op: de vet laag mag niet nat worden)
Breng het geheel aan de kook. Dit is belangrijk want als het niet kookt voordat de buikspek de oven in gaat zal hij nooit meer gaan koken in de oven
Verwarm de oven op 180 graden
Als het geheel kookt plaats de braadslee dan in de oven en laat dit 2 uur door garen. Draai de laatste 15 minuten de grillfunctie aan
Als de buikspek gaar is haal je buikspek uit de oven en laat je de buikspek 5 minuten rusten voordat je het op dient
Wrijf een handvol grof zeezout en American steak wonder kruiden tussen de ruitjes bovenop de vet laag. Het is belangrijk dat er overal goed zout en kruiden tussen zit
Pak een braadslee en verdeel hier de knoflookolie in
Snijd de venkel en sjalotten tot middelgrote stukken en doe deze in de braadslee. Voeg daarna de venkelzaad, laurierbladeren, knoflook en steranijs toe
Plet met een vijzel de kardemonzaden en voeg de zaden toe (niet de omhulsel)
Zet de braadslee op middelhoog vuur een fruit alles even goed aan
Leg de buikspek met de vleeskant naar beneden in de braadslee
Voeg 2 glazen Jack Daniels toe
Voeg de kippenbouillon toen tot dat de buikspek onder staat, tot aan de vet laag (Let op: de vet laag mag niet nat worden)
Breng het geheel aan de kook. Dit is belangrijk want als het niet kookt voordat de buikspek de oven in gaat zal hij nooit meer gaan koken in de oven
Verwarm de oven op 180 graden
Als het geheel kookt plaats de braadslee dan in de oven en laat dit 2 uur door garen. Draai de laatste 15 minuten de grillfunctie aan
Als de buikspek gaar is haal je buikspek uit de oven en laat je de buikspek 5 minuten rusten voordat je het op dient
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor buikspek kun je mij echt wakker maken. Een heerlijk stuk vlees met een mooi laag vet er aan. Als ik er aan denk krijg ik al trek. Buikspek ik een mooi stuk vlees waar je vooral tijd voor vrij moet maken als je het gaat bereiden. Neem nu een mooie zomerse of regenachtige dag waarbij je de deur niet uit hoeft en dus de hele dag de tijd hebt. De buikspek met Jack Daniels is goed te combineren met aardappelen en groeten of een salade.
Ingrediƫnten
1,5 kg buikspek zonder woerd
Grof zeezout
American steak wonder kruiden
1 venkel
2 sjalotten
4 tenen knoflook door de helft
2 laurierbladeren
2 steranijs
8 kardemon
Jack Daniels
Ketjap manis
Knoflook olie
Grove mosterd
Honing
600 ml kippenbouillon
1 el venkelzaad
Grof zeezout
American steak wonder kruiden
1 venkel
2 sjalotten
4 tenen knoflook door de helft
2 laurierbladeren
2 steranijs
8 kardemon
Jack Daniels
Ketjap manis
Knoflook olie
Grove mosterd
Honing
600 ml kippenbouillon
1 el venkelzaad
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadslee
Vijzel
Vijzel
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1489525
Homepage ID
3024189
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid