Bereidingswijze
Aardappelsalade met bleekselderij
-----------------------------------------------
1/2 kg aardappelen
3 stengels bleekselderij
125 ml zure room
1/2 citroen, geperst
2 sjalotjes, gesnipperd
25 gr. bieslook
----------------
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in niet al te grote gelijke plakken. Kook ze in een pan met water en wat zout in 15 min. gaar. Giet af en laat uitdampen. Was de bleekselderij en snijd in kleine boogjes. Meng in een kom de zure room met het citroensap, de sjalotjes en de bieslook (houd een beetje apart voor de garnering). Breng op smaak met zout en peper. Schep het roommengsel door de warme aardappelen en de bleekselderij, strooi de rest van de bieslook erover en serveer.
Macaroni met gehaktgoulash
---------------------------------------
1 el olijfolie
1 ui in partjes
300 gr. gehakt
250 gr. champignons in plakjes
3 paprika's, rood, groen en geel, in blokjes
1 blikje tomatenpuree 140 gr.
150 gr. naturel zuivelspread
300 gr. macaroni
-----------------
Verhit de olie in een braadpan en fruit de uipartjes. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar. Voeg de champignons en de paprika's toe en roerbak 4 min. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Roer de zuivelspread en 150 ml water erdoor en warm het gerecht goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel de macaroni over 4 borden. Schep de gehaktgoulash erop
Bloemkool met hamburgers
--------------------------------------
1 bloemkool
aardappelschijfjes voor 4 personen
4 hamburgers
1 zakje maggi droge saus naar keuze
-------------------
Verhit in een koekenpan een beetje boter of olie. Bak hierin de aardappelschijfjes in ongeveer 10-12 minuten aan beide kanten goudbruin.
Breng ondertussen in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Verwijder de groene bladeren en de stronk. Snijd voor een snelle bereiding de bloemkool in roosjes en was deze. Kook ze in ongeveer 8-10 minuten beetgaar.
Verhit in een andere koekenpan een beetje boter of olie en bak hierin de hamburgers in ongeveer 8 minuten goed gaar. Keer de hamburgers regelmatig om.
Bereid tot slot de saus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Oosterse kip met taugé
-------------------------------
Oosterse kip met tauge
--------------------------
400 gr. kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
1 dl bouillon
2 el olie
1 el azijn
5 el ketjap
3 el tomatenketchup
2 el bruine suiker
1 el sambal
3 el pindakaas
300 gr. taugé
rijst
----------------
Snipper de uien fijn. Pers de knoflookteentjes uit. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees mooi bruin en gaar. Haal dan het vlees uit de pan. Doe de uien en knoflook in de wok en bak deze een paar minuten. Meng de bouillon, azijn, ketjap, tomatenketchup, suiker en sambal goed door elkaar en giet dit bij de uien en knoflook in de pan. Breng dit aan de kook en roer er de pindakaas door. Voeg de kipfilet en taugé aan de saus toe en laat dit goed warm worden. Lekker met rijst.
Broccoli met shoarma
------------------------------
400 gr. shoarmavlees
150 gr. spekreepjes
1 ui
400 gr. broccoli
--------------
Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Was de roosjes en laat ze uitlekken. Maak de ui schoon en snipper hem. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg het shoarmavlees toe en bak dit 5 minuten mee. Doe dan de ui erbij en laat deze eventjes meebakken. Voeg dan de broccoli toe en laat het nog 5 minuten bakken. Lekker met aardappelpuree.
-----------------------------------------------
1/2 kg aardappelen
3 stengels bleekselderij
125 ml zure room
1/2 citroen, geperst
2 sjalotjes, gesnipperd
25 gr. bieslook
----------------
Boen de aardappelen schoon en snijd ze in niet al te grote gelijke plakken. Kook ze in een pan met water en wat zout in 15 min. gaar. Giet af en laat uitdampen. Was de bleekselderij en snijd in kleine boogjes. Meng in een kom de zure room met het citroensap, de sjalotjes en de bieslook (houd een beetje apart voor de garnering). Breng op smaak met zout en peper. Schep het roommengsel door de warme aardappelen en de bleekselderij, strooi de rest van de bieslook erover en serveer.
Macaroni met gehaktgoulash
---------------------------------------
1 el olijfolie
1 ui in partjes
300 gr. gehakt
250 gr. champignons in plakjes
3 paprika's, rood, groen en geel, in blokjes
1 blikje tomatenpuree 140 gr.
150 gr. naturel zuivelspread
300 gr. macaroni
-----------------
Verhit de olie in een braadpan en fruit de uipartjes. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar. Voeg de champignons en de paprika's toe en roerbak 4 min. Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 1 min. Roer de zuivelspread en 150 ml water erdoor en warm het gerecht goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en verdeel de macaroni over 4 borden. Schep de gehaktgoulash erop
Bloemkool met hamburgers
--------------------------------------
1 bloemkool
aardappelschijfjes voor 4 personen
4 hamburgers
1 zakje maggi droge saus naar keuze
-------------------
Verhit in een koekenpan een beetje boter of olie. Bak hierin de aardappelschijfjes in ongeveer 10-12 minuten aan beide kanten goudbruin.
Breng ondertussen in een pan een ruime hoeveelheid water aan de kook. Verwijder de groene bladeren en de stronk. Snijd voor een snelle bereiding de bloemkool in roosjes en was deze. Kook ze in ongeveer 8-10 minuten beetgaar.
Verhit in een andere koekenpan een beetje boter of olie en bak hierin de hamburgers in ongeveer 8 minuten goed gaar. Keer de hamburgers regelmatig om.
Bereid tot slot de saus volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Oosterse kip met taugé
-------------------------------
Oosterse kip met tauge
--------------------------
400 gr. kipfilet
2 uien
2 teentjes knoflook
1 dl bouillon
2 el olie
1 el azijn
5 el ketjap
3 el tomatenketchup
2 el bruine suiker
1 el sambal
3 el pindakaas
300 gr. taugé
rijst
----------------
Snipper de uien fijn. Pers de knoflookteentjes uit. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een wok en bak hierin het vlees mooi bruin en gaar. Haal dan het vlees uit de pan. Doe de uien en knoflook in de wok en bak deze een paar minuten. Meng de bouillon, azijn, ketjap, tomatenketchup, suiker en sambal goed door elkaar en giet dit bij de uien en knoflook in de pan. Breng dit aan de kook en roer er de pindakaas door. Voeg de kipfilet en taugé aan de saus toe en laat dit goed warm worden. Lekker met rijst.
Broccoli met shoarma
------------------------------
400 gr. shoarmavlees
150 gr. spekreepjes
1 ui
400 gr. broccoli
--------------
Maak de broccoli schoon en verdeel hem in kleine roosjes. Was de roosjes en laat ze uitlekken. Maak de ui schoon en snipper hem. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg het shoarmavlees toe en bak dit 5 minuten mee. Doe dan de ui erbij en laat deze eventjes meebakken. Voeg dan de broccoli toe en laat het nog 5 minuten bakken. Lekker met aardappelpuree.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had heel veel recepten in mijn oude schrijftjes staan en daar heb ik goedkope weekmenu's van gemaakt.
Ingrediënten
zie bij het weekmenu
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1489401
Homepage ID
2257943
Teller
0
Bron
Jaren geleden in mijn oude schriften waar ik altijd recepten plaatste.
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid