Zigeunersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 08/02/2021 - 15:31
Bereidingswijze
Versnipper de ui, en pers de knoflook.
Snijd de paprika's in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika's in stukjes.
Idem voor de augurken.
Verhit een beetje olie in een steelpan.
Bak de uien en knoflook tot het glazig ziet.
Voeg de paprika en de tomatenpuree toe en bak een paar minuten mee.
Doe de groentebouillon, de augurk, de tomatenketchup, het azijn, de suiker en wat peper en zouten de pan en roer door elkaar.
Laat de inhoud een paar minuten pruttelen.
Als de saus niet dik genoeg is dan de maizena met een eetlepel water mengen en door de zigeunersaus roeren.
Laat de saus pruttelen tot het dik genoeg is.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk voor over een schnitzel, of biefstuk, kan natuurlijk ook over andere stukken vlees.
Ingrediƫnten
2 zoete muntpaprika's.
4 of 5 augurken.
2 tenen knoflook.
1 ui.
200 ml groentebouillon.
2 eetlepels tomatenpuree
75 ml tomatenketchup
1 eetlepel suiker
1 eetlepel azijn
1 eetlepel maizena (indien nodig)
1 theelepel sambal ( keuze welke sambal is aan jezelf)
peper en zout.
scheutje olie.
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpannetje
Leuke tips
Zelf heb ik geen maizena gebruikt, maar dat is voor iedereen persoonlijk.
Mocht het te pittig zijn, dan doe je er wat basterdsuiker bij, mocht het te zoet zijn dan giet je er wat azijn bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
1489339
Homepage ID
2915173
Teller
0
Bron
Internet
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Eelti00712
Gelegenheid