Procureur van de BBQ

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/27/2021 - 16:41
Bereidingswijze
Nadat de procureur is ingesmeerd met deze Rub kan je het best de procureur in de koelkast in een plastic zak ( het liefst nog een zak erom heen) in de koelkast zetten en dan iedere 12 uur draaien.
Na twee dagen de procureur uit de koelkast halen en het vlees op kamertemperatuur laten komen.

Gooi alle ingrediƫnten bij elkaar en mix het met een garde
giet het in de ovenschaal.

Bereid het vlees op de BBQ met een directe zone van 150 graden.
Gril het vlees eerst op de directe zone, regelmatig omdraaien.
Leg het vlees in de vuurvaste ovenschaal met de saus.
Laat het vlees langzaam in de saus garen tot een kerntemperatuur van 75 tot 80 graden,
Onder het garen regelmatig de saus over het vlees scheppen.
Vlees van het vuur halen en in plakken serveren.
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mooi groot stuk procureur lang laten garen, heerlijk mals
Ingrediƫnten
1 procureur van ongeveer 2 a 2,5 kilo

Ik heb Steakhouse BBQ rug gebruikt van Santa Maria (Sligro) gemixt met olijfolie, voor de hoeveelheid laat ik aan je zelf over.
Voor de saus:
4 eetlepels azijn
8 eetlepels hoisinsaus
1 tl cayennepeper (of korean chili flakes)
1 theelepel 5 spices
6 eetlepels rijstazijn
6 eetlepels honing
2 eetlepels bruine basterdsuiker
3 deciliter water
zout
Hulpmiddelen & keukengerei
BBQ, ovenschaal
Leuke tips
In plaats van een ovenschaal kan je ook een grote aluminium bak gebruiken natuurlijk
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Argentijns
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1489251
Homepage ID
2915173
Teller
0
Bron
Een mix van verschillende recepten
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Eelti00712
Gelegenheid