Bereidingswijze
Verhit de olie in de hapjespan of koekenpan,
Bak de kipstukjes hierin aan beide kanten bruin.
Kruid de kip met peper en zout.
Bak de ui en de knoflook glazig.
Bak het tomatenpuree even mee.
Voeg het laurierblad, de tijm, stukjes paprika en prei hieraan toe en bak 2 minuten mee.
Blus af met de witte wijn. Laat even doorkoken.
Voeg de kippenbouillon eraan toe en breng alles aan de kook.
Laat de kip op een lage warmtebron in plm. 30 minuten lekker gaar worden.
Doe de witte bonen er nu bij en meng alles goed door elkaar.
Kruid de bonen met de chilivlokken of cayennepeper en het paprikapoeder.
Laat het pannetje nog plm. 10 minuten goed doorwarmen.
Bak de kipstukjes hierin aan beide kanten bruin.
Kruid de kip met peper en zout.
Bak de ui en de knoflook glazig.
Bak het tomatenpuree even mee.
Voeg het laurierblad, de tijm, stukjes paprika en prei hieraan toe en bak 2 minuten mee.
Blus af met de witte wijn. Laat even doorkoken.
Voeg de kippenbouillon eraan toe en breng alles aan de kook.
Laat de kip op een lage warmtebron in plm. 30 minuten lekker gaar worden.
Doe de witte bonen er nu bij en meng alles goed door elkaar.
Kruid de bonen met de chilivlokken of cayennepeper en het paprikapoeder.
Laat het pannetje nog plm. 10 minuten goed doorwarmen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb in dit recept witte bonen in tomatensaus gebruikt die ik afgespoeld heb. Ik vind de tomatensaus uit het blikje niet lekker, maar de bonen nemen wat smaak van de saus op en dat geeft iets meer smaak aan de bonen dan aan gewone witte bonen. Ik heb eerst de kippendij gebakken en gezorgd dat die goed gaar was voordat de witte bonen erbij komen. Wij vonden dit een lekker bonenpannetje.
Ingrediënten
1 blikje witte bonen in tomatensaus (plm. 400 gram Heinz), afgespoeld
2 kippendijtjes, in hapklare stukjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
Peper, zout
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierblad
1 rode paprika, schoongemaakt, in stukjes
1 dunne prei, schoongemaakt, in stukjes
½ dl droge witte wijn
½ dl kippenbouillon (van blokje)
1 laurierblad
2 theelepels gedroogde tijm
½ theelepel chilivlokken of cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
2 kippendijtjes, in hapklare stukjes gesneden
2 eetlepels olijfolie
Peper, zout
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 laurierblad
1 rode paprika, schoongemaakt, in stukjes
1 dunne prei, schoongemaakt, in stukjes
½ dl droge witte wijn
½ dl kippenbouillon (van blokje)
1 laurierblad
2 theelepels gedroogde tijm
½ theelepel chilivlokken of cayennepeper
1 theelepel paprikapoeder
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grotekoekenpan met deksel
Leuke tips
Lekker met een salade en gebakken aardappelen.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Goedkoop en snel
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1489097
Homepage ID
886977
Teller
110
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid