Bereidingswijze
Kook de sperziebonen beetgaar.
Maak de dressing van de azijn, olie, peper, zout en honing. Roer de dressing door de nog warme sperziebonen.
Zodra de bonen zijn afgekoeld meng je de bonen met de overige ingrediënten. Laat het geheel nog een half uurtje intrekken.
Maak de dressing van de azijn, olie, peper, zout en honing. Roer de dressing door de nog warme sperziebonen.
Zodra de bonen zijn afgekoeld meng je de bonen met de overige ingrediënten. Laat het geheel nog een half uurtje intrekken.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb voor deze salade boterbonen (gele sperziebonen) gebruikt uit een pot, want de verse boterbonen zijn er helaas nog niet. In plaats van boterbonen zijn voogekookte sperziebonen een heel goed alternatief. De bonen moeten wat langer in de dressing marineren.Dan komen de overige ingrediënten erbij. Heerlijke salade.
Ingrediënten
300 gram sperziebonen of boterbonen (voorgekookt)
1 rode ui, gesnipperd
2 tomaten, zonder zaadjes, in stukken
zwarte olijven, zonder pit, naar smaak
plm.75 gram feta naar smaak, in stukjes
2 eetlepels kappertjes,uitgelekt
vers gehakte peterselie
Dressing
1 eetlepel rode wijnazijn
3 eetlepelsolijfolie
peper,zout
1/2 eetlepel honing
1 rode ui, gesnipperd
2 tomaten, zonder zaadjes, in stukken
zwarte olijven, zonder pit, naar smaak
plm.75 gram feta naar smaak, in stukjes
2 eetlepels kappertjes,uitgelekt
vers gehakte peterselie
Dressing
1 eetlepel rode wijnazijn
3 eetlepelsolijfolie
peper,zout
1/2 eetlepel honing
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal
Leuke tips
Lekker als bijgerecht met bijvoorbeeld gebakken aardappelen en een stukje vlees of gebakken vis.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1489095
Homepage ID
886977
Teller
55
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid