Bereidingswijze
Oven voorwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Ovenschaal invetten met boter.
Schoongemaakte asperges in stukken snijden zo groot als de breedte van het lasagnevel.
20 gram roomboter smelten. Asperges erin omwentelen. Wijn, zout en peper toevoegen en asperges ongeveer 10 minuten stoven.
Stukjes ham mengen met basilicumreepjes en blokjes tomaat.
Saus
Boter smelten. Bloem in één keer toevoegen, goed doorroeren tot gladde massa en even laten garen. Beetje bij beetje, steeds goed roeren, de melk toevoegen.
Geraspte oude kaas erdoor mengen. Saus laten afkoelen en daarna mengen met de ham en de tomaat.
Ham-mengsel verdelen over de lasagnevellen. Hierop een asperge leggen, (zie foto)
Lasagnevel voorzichtig oprollen en naast elkaar in de beboterde ovenschaal leggen. (zie foto)
Slagroom over de cannelloni rolletjes gieten en de Parmezaanse Kaas erover strooien.
Schaal in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 20 tot 25 minuten bakken.
Strooi wat basilicumblaadjes over de schaal als garnering.
Ovenschaal invetten met boter.
Schoongemaakte asperges in stukken snijden zo groot als de breedte van het lasagnevel.
20 gram roomboter smelten. Asperges erin omwentelen. Wijn, zout en peper toevoegen en asperges ongeveer 10 minuten stoven.
Stukjes ham mengen met basilicumreepjes en blokjes tomaat.
Saus
Boter smelten. Bloem in één keer toevoegen, goed doorroeren tot gladde massa en even laten garen. Beetje bij beetje, steeds goed roeren, de melk toevoegen.
Geraspte oude kaas erdoor mengen. Saus laten afkoelen en daarna mengen met de ham en de tomaat.
Ham-mengsel verdelen over de lasagnevellen. Hierop een asperge leggen, (zie foto)
Lasagnevel voorzichtig oprollen en naast elkaar in de beboterde ovenschaal leggen. (zie foto)
Slagroom over de cannelloni rolletjes gieten en de Parmezaanse Kaas erover strooien.
Schaal in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven plm. 20 tot 25 minuten bakken.
Strooi wat basilicumblaadjes over de schaal als garnering.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor de cannelloni gebruik ik lasagnevellen uit het koelvak van de supermarkt. De lasagnevellen zijn gemakkelijker te vullen dan de bestaande pijpjes cannelloni. Vulling op het vel en oprollen maar.
Elk lasagnevel wordt gevuld met een mengsel van tomatenblokjes, ham, kaas en baslicum plus een klein beetje béchamelsaus. Hierop leg je een asperge en rolt het vel op. De rolletjes cannelloni worden overgoten met slagroom en daarop komt dan weer wat geraspte kaas zodat de cannelloni lekker kan gratineren.
Ik heb de rolletjes gemaakt met witte asperges maar misschien zijn ze met groene asperges nog lekkerder.
Wij hadden gasten en we vonden dit allemaal een succesrecept.
Elk lasagnevel wordt gevuld met een mengsel van tomatenblokjes, ham, kaas en baslicum plus een klein beetje béchamelsaus. Hierop leg je een asperge en rolt het vel op. De rolletjes cannelloni worden overgoten met slagroom en daarop komt dan weer wat geraspte kaas zodat de cannelloni lekker kan gratineren.
Ik heb de rolletjes gemaakt met witte asperges maar misschien zijn ze met groene asperges nog lekkerder.
Wij hadden gasten en we vonden dit allemaal een succesrecept.
Ingrediënten
500 gram asperges, geschild, onderste stukje verwijderen
20 gram roomboter
½ dl droge witte wijn
Zout, peper
10 Lasagnevellen uit het koelvak
Vulling
100 gram gekookte ham, in hele kleine stukjes
Paar blaadjes basilicum, in smalle reepjes gesneden
180 gram blokjes tomaat (zonder pitjes)
Saus:
10 gram roomboter
10 gram bloem
½ dl melk
Zout, peper, geraspte nootmuskaat
120 gram geraspte oude kaas
Extra:
boter voor ovenschaal
1/8 liter slagroom
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
Boter in vlokjes
20 gram roomboter
½ dl droge witte wijn
Zout, peper
10 Lasagnevellen uit het koelvak
Vulling
100 gram gekookte ham, in hele kleine stukjes
Paar blaadjes basilicum, in smalle reepjes gesneden
180 gram blokjes tomaat (zonder pitjes)
Saus:
10 gram roomboter
10 gram bloem
½ dl melk
Zout, peper, geraspte nootmuskaat
120 gram geraspte oude kaas
Extra:
boter voor ovenschaal
1/8 liter slagroom
30 gram geraspte Parmezaanse kaas
Boter in vlokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
pannetje voor de saus
pannetje voor de saus
Leuke tips
Gebruik je groene asperges dan hoef je die niet te schillen. Wel de wat houtige onderkant eraf snijden.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1489021
Homepage ID
886977
Teller
29
Bron
kookboek "Pasta en andere deegwaren", Koken zonder grenzen van TimeLife
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid