Bereidingswijze
Maak eerst de dressing door de wijnazijn, olijfolie, peper, zout en honing door elkaar te kloppen.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet.
Meng de nog warme sperziebonen met de dressing.
Laat de sperziebonen afkoelen in de dressing.
Zodra de salade is afgekoeld de bonen mengen met de kerstomaatjes, kappertjes en basilicum.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout.
Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet.
Meng de nog warme sperziebonen met de dressing.
Laat de sperziebonen afkoelen in de dressing.
Zodra de salade is afgekoeld de bonen mengen met de kerstomaatjes, kappertjes en basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Sperziebonen kun je gekookt zowel warm als koud eten.Wij vinden ze vooral in de zomer heerlijk als salade. Dit is een simpele salade met kerstomaatjes, rode ui en kappertjes. Lekker bij de bbq, maar ook met een stukje vlees of vis en gebakken aardappeltjes heb je een heerlijk maaltje.
Ingrediënten
300 gram sperziebonen
1 rode ui, gesnipperd
6 kerstomaatjes, gehalveerd of eventueel in vieren gesneden
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel in reepjes gesneden basilicum
Dressing:
1 1/2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper en zout
1 eetlepel vloeibare honing
1 rode ui, gesnipperd
6 kerstomaatjes, gehalveerd of eventueel in vieren gesneden
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel in reepjes gesneden basilicum
Dressing:
1 1/2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper en zout
1 eetlepel vloeibare honing
Hulpmiddelen & keukengerei
schaal
Leuke tips
Lekker zomers bijgerecht.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1488985
Homepage ID
886977
Teller
59
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid