Bereidingswijze
Olie verhitten in hapjespan.
Kip hierin rondom bruin bakken. Kruiden met peper en zout.
Ui, knoflook en Spaanse peper even meebakken..
Ketjap, bruine suiker, citroensap en water toevoegen.
Aan de kook brengen en minimaal 45 tot 60 minuten laten sudderen.
Kip hierin rondom bruin bakken. Kruiden met peper en zout.
Ui, knoflook en Spaanse peper even meebakken..
Ketjap, bruine suiker, citroensap en water toevoegen.
Aan de kook brengen en minimaal 45 tot 60 minuten laten sudderen.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze Indische kippendij is wel heel snel gemaakt en de ingredënten heb je vast in huis. Kippendij in hapklare stukjes bakken. Ui, knoflook en rode peper meebakken. Ketjap, bruine suiker en citroen erbij. Lekker laten sudderen en dan smullen maar.
De volgende dag is de kip nog lekkerder.
De volgende dag is de kip nog lekkerder.
Ingrediënten
6 kippendijfilets, in hapklare stukjes
2 eetlepels arachideolie
peper, zout
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
5 eetlepels ketjap manis
½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker
Sap van ½ citroen
½ dl water
paar druppels worcestersaus
2 eetlepels arachideolie
peper, zout
2 rode uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
5 eetlepels ketjap manis
½ eetlepel donkerbruine basterdsuiker
Sap van ½ citroen
½ dl water
paar druppels worcestersaus
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan, koekenpan of wok.
Leuke tips
Lekker met rijst met Chinese of Thaise roerbakgroente en een komkommersalade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1488981
Homepage ID
886977
Teller
2076
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid