Bami met spitskool en tartaar

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/06/2021 - 12:53
Bereidingswijze
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en spoel ze af onder koud water.
Kruid de tartaar met peper en zout. Vorm er balletjes van.
Verhit de arachideolie samen met de sesamolie in een koekenpan of wok.
Bak de tartaarballetjes rondom bruin. Bak de sjalotjes, knoflook en pepertjes een paar minuten mee.
Voeg de spitskool hieraan toe en roerbak tot de spitskool beetgaar is.
Meng de sojasaus, chilisaus, en citroensap erdoor en laat met elkaar plm. 3 minuten sudderen.
Roer de lente-uitjes en de uitgelekte en afgespoelde mie door de spitskool.
Maak op smaak met peper en zout.
Afbeelding
Bami met spitskool en tartaar
Bami met spitskool en tartaar
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke doordeweekse maaltijd van mie met roegebakken spitskool, lente-uitjes en tartaarballetjes, lekker gekruid met sojasaus en chiisaus. Snel klaar en lekker met een omeletje.
Ingrediƫnten
Plm. 150 gram mie
2 eetlepels arachideolie
1 theelepel sesamolie
200 gram tartaar
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
1/2 spitskool, in stukjes
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels zoete chilisaus
Paar druppels citroensap
3 lente-uitjes, in dunne ringetjes
Peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of hapjespan
Leuke tips
Ook lekker met gehaktballetjes.
Doe er een gebakken ei of omelet bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1488935
Homepage ID
886977
Teller
57
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid