Tortilla met paprika en geitenkaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 07/06/2021 - 12:45
Bereidingswijze
Verhit de olie in de koekenpan. Bak hierin de plakjes aardappelen zacht.
Doe de stukjes paprika, Spaanse peper en rode ui-snippers erbij (bewaar er een paar voor bovenop) en bak ze een paar minuten mee. Kruiden met peper en zout.
Giet de losgeklopte eieren erover.
Verdeel de geitenkaas over het losgeklopte ei.
Zet het deksel op de pan en laat de tortilla in plm.15 tot 20 minuten op een middelhoge warmtebron stollen en garen.
Garneer de tortilla met nog uisnippers en gehakte peterselie.
Afbeelding
Tortilla met paprika en geitenkaas
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
In een Frans kooktijdschrift kwam ik deze lekkere tortilla tegen. Wij hebben hem gegeten als hoofdgerecht met een lekkere bak sla. Maar ook heel lekker bij de lunch.
Dunne plakjes rauwe aardappel eerst even voorbakken. Ui en paprika erbij. Even meebakken. Losgeklopte eieren en plakjes geitenkaas erop. Even stollen en smullen maar.
Ingrediƫnten
4 eieren,losgeklopt met peper en zout
2 middelgrote aardappelen, geschild in dunne plakjes
1/2 rode paprika, in reepjes
1/2 gele paprika, in reepjes
1 rode ui, gesnipperd
1/2 rode Spaanse peper, zonder pitjes, gesnipperd
dunne plakjes zachte geitenkaas
wat gehakte peterselie
peper, zout
2 eetlepels olijfolie


Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan of hapjespan met deksel
Leuke tips
Lekker met stokbrood of als vegetarische maaltijd met gebakken aardappelen en een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1488933
Homepage ID
886977
Teller
55
Bron
Frans kooktijdschrift ??
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
-1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid