Bereidingswijze
Aardbeien schoonmaken.
Schuimkoekjes in grove stukjes breken. Deel achterhouden voor bovenop..
Slagroom stijfkloppen,
Kwark met vanillesuiker glad roeren.
Stijfgeklopte slagroom voorzichtig mengen met de kwark.
In één grote glazen schaal of 6 glazen het toetje als volgt opbouwen:
Onderin wat van de schuimkoekjes
Daarop aardbeien (in stukjes).
Dan volgt een deel van de kwarkmassa.
Dan volgt een laag aardbeien, gemengd met aardbeienjam.
Hierop weer schuimkoekjes, kwarkmassa en als laatste bovenop schuim, aardbeien en citroenmelisse, munt of basilicum.
Schuimkoekjes in grove stukjes breken. Deel achterhouden voor bovenop..
Slagroom stijfkloppen,
Kwark met vanillesuiker glad roeren.
Stijfgeklopte slagroom voorzichtig mengen met de kwark.
In één grote glazen schaal of 6 glazen het toetje als volgt opbouwen:
Onderin wat van de schuimkoekjes
Daarop aardbeien (in stukjes).
Dan volgt een deel van de kwarkmassa.
Dan volgt een laag aardbeien, gemengd met aardbeienjam.
Hierop weer schuimkoekjes, kwarkmassa en als laatste bovenop schuim, aardbeien en citroenmelisse, munt of basilicum.
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg lekker nagerecht dat je een paar uur tevoren kunt maken en ook nog eens snel is gemaakt. Je begint met een laagje schuimkoekjes, daarna volgen de aardbeien en de kwark slagroom gemengd met slagroom enz. Heerlijk als je gasten krijgt.
Ingrediënten
250 ml slagroom
500 gram magere kwark
1 zakje vanillesuiker
100 gram witte schuimkoekjes
500 gram aardbeien, in stukjes (paar hele achterhouden om te garneren)
Paar lepels aardbeienjam
Paar blaadjes citroenmelisse, munt of basilicum om te garneren
500 gram magere kwark
1 zakje vanillesuiker
100 gram witte schuimkoekjes
500 gram aardbeien, in stukjes (paar hele achterhouden om te garneren)
Paar lepels aardbeienjam
Paar blaadjes citroenmelisse, munt of basilicum om te garneren
Hulpmiddelen & keukengerei
mixer
kom
glazen schaal of 6 schaaltjes of glazen
kom
glazen schaal of 6 schaaltjes of glazen
Leuke tips
Je kunt dit nagerecht een paar uur tevoren maken. Garneren liefst vlak voor het opdienen.
In plaats van kwark kun je ook Griekse yoghurt gebruiken.
In plaats van kwark kun je ook Griekse yoghurt gebruiken.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1488931
Homepage ID
886977
Teller
157
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid