Bereidingswijze
Salade met tonijn
Plat bord of schaal beleggen met slablaadjes.
Tonijn afgieten, wat fijner maken met een vork en over het midden van de schaal verdelen.
Ansjovisfilet is kleine stukjes verdelen en tussen de plakjes ei leggen.
Rode ui en kappertjes over de tonijn verdelen.
Salade garneren met plakjes tomaat, ei en komkommerplakjes.
Dressing erover gieten en opdienen.
Gemarineerde mozzarellasalade
Meng de mozzarella met de basilicumpesto en laat dit minimaal een uurtje intrekken.
Leg de plakken mozzarella en de plakken tomaat om en om op een platte schaal met steeds een blaadje basilicum ertussen.
Verdeel de kappertjes en de Parmezaanschilfers over de salade.
Strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
Plat bord of schaal beleggen met slablaadjes.
Tonijn afgieten, wat fijner maken met een vork en over het midden van de schaal verdelen.
Ansjovisfilet is kleine stukjes verdelen en tussen de plakjes ei leggen.
Rode ui en kappertjes over de tonijn verdelen.
Salade garneren met plakjes tomaat, ei en komkommerplakjes.
Dressing erover gieten en opdienen.
Gemarineerde mozzarellasalade
Meng de mozzarella met de basilicumpesto en laat dit minimaal een uurtje intrekken.
Leg de plakken mozzarella en de plakken tomaat om en om op een platte schaal met steeds een blaadje basilicum ertussen.
Verdeel de kappertjes en de Parmezaanschilfers over de salade.
Strooi er wat versgemalen zwarte peper over.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tijdens de afgelopen behoorlijk warme dagen kregen we bezoek (het mag weer van Corona !!).
Bij de lunch maakte ik toen deze lekkere salades. Heerlijk met vers gebakken broodjes. Er bleef geen kruimel van over.
Bij de lunch maakte ik toen deze lekkere salades. Heerlijk met vers gebakken broodjes. Er bleef geen kruimel van over.
Ingrediënten
Salade met tonijn
Gemengde slablaadjes
½ vleestomaat, in plakken
Blikje tonijn op olie
2 eetlepels kappertjes
Zwarte olijven zonder pit (Kalamata)
2 hardgekookte eieren, in plakjes
Plm. 4 ansjovisfilets
4 mini komkommertjes in dunne plakjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
Dressing:
1 eetlepel (rode)wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
Peper, zout
½ eetlepel vloeibare honing
½ eetlepel gedroogde oregano
Gemarineerde mozzarellasalade
1 bol buffelmozzarella, in plakken
1 vleestomaat (Coeur du boeuf), in plakken
Verse basilicum
2 eetlepels kappertjes
Parmezaan schilfers (te koop in bakjes oo zelf met dunschiller)
2 eetlepels basilicumpesto
Versgemalen zwarte peper
Gemengde slablaadjes
½ vleestomaat, in plakken
Blikje tonijn op olie
2 eetlepels kappertjes
Zwarte olijven zonder pit (Kalamata)
2 hardgekookte eieren, in plakjes
Plm. 4 ansjovisfilets
4 mini komkommertjes in dunne plakjes
1 kleine rode ui, gesnipperd
Dressing:
1 eetlepel (rode)wijnazijn
3 eetlepels olijfolie
Peper, zout
½ eetlepel vloeibare honing
½ eetlepel gedroogde oregano
Gemarineerde mozzarellasalade
1 bol buffelmozzarella, in plakken
1 vleestomaat (Coeur du boeuf), in plakken
Verse basilicum
2 eetlepels kappertjes
Parmezaan schilfers (te koop in bakjes oo zelf met dunschiller)
2 eetlepels basilicumpesto
Versgemalen zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
platte schalen of borden voor de salades.
Leuke tips
Lekker met warm stokbrood of vers afgebakken broodjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1488855
Homepage ID
886977
Teller
72
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid