Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 225 graden boven- en onder-warmte.
Ovenschaal insmeren met roomboter.
Tomatenblokjes en garnalen over de bodem van de ovenschaal verdelen.
Zalmfilets kruiden met peper en zout en op de tomatenblokjes en garnalen leggen.
Slagroom mengen met losgeklopte eidooier, peterselie en bieslook. Pittig op smaak brengen met peper en zout en eventueel ½ theelepel chilivlokken.
Roommengsel over de zalmfilets gieten.
Zalm in het midden van de op 225 graden voorverwarmde oven in 12 tot 15 minuten garen (tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm)..
Ovenschaal insmeren met roomboter.
Tomatenblokjes en garnalen over de bodem van de ovenschaal verdelen.
Zalmfilets kruiden met peper en zout en op de tomatenblokjes en garnalen leggen.
Slagroom mengen met losgeklopte eidooier, peterselie en bieslook. Pittig op smaak brengen met peper en zout en eventueel ½ theelepel chilivlokken.
Roommengsel over de zalmfilets gieten.
Zalm in het midden van de op 225 graden voorverwarmde oven in 12 tot 15 minuten garen (tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm)..
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke malse zalm in een lekkere kruidenroomsaus. Super snel gemaakt en kan niet mislukken. Dit recept vond ik bij het zoeken in mijn kookboeken.Ik stuitte op een recept van gegratineerde zalmtournedos in room. Het bleek dat ik dat recept in 1999 al eens had gemaakt (ik schrijf dat er altijd bij in mijn kookboeken).We vonden het toen erg lekker. Dus weer gemaakt, maar nu met zalmfilet. Ook nu vonden we het weer een succes. Heerlijke malse zalm in een verrukkelijke roomsaus.
Ingrediënten
4 zalmfilets zonder vel
Peper, zout
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel verse gehakte peterselie
1 eetlepel verse gehakte bieslook
½ theelepel chilivlokken (optioneel)
200 ml slagroom of kookroom
1 eidooier, losgeklopt
1 ½ eetlepel citroensap
125 gram cocktailgarnalen
1 flinke vleestomaat, ontveld, zonder pitjes, in kleine blokjes
Peper, zout
1 eetlepel roomboter
1 eetlepel verse gehakte peterselie
1 eetlepel verse gehakte bieslook
½ theelepel chilivlokken (optioneel)
200 ml slagroom of kookroom
1 eidooier, losgeklopt
1 ½ eetlepel citroensap
125 gram cocktailgarnalen
1 flinke vleestomaat, ontveld, zonder pitjes, in kleine blokjes
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
kommetje voor de saus
garde
kommetje voor de saus
garde
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappelen en een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1488847
Homepage ID
886977
Teller
170
Bron
Albert Heijn eetboekenreeks "VIS"
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid