Bereidingswijze
Maak de prei schoon en snijd deze in de lengte doormidden. Snijd de prei vervolgens in halve ringen. Gebruik voor de soep alleen het witte en lichtgroene gedeelte van de prei.
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Doe de stukken aardappelen in koud water en zet apart.
Smelt de roomboter in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak dit ongeveer 3 minuten of tot de prei zacht wordt.
Giet de aardappelen af en voeg de aardappelen en witlof toe. Bak de groenten en aardappelen 10 minuten. Let op dat de aardappelen niet bruin worden. Draai het vuur eventueel lager.
Schenk de wijn en de bouillon in de pan. Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur daarna laag. Laat de pan 50 Ć” 60 minuten op het lage vuur staan.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Roer de slagroom door de soep en voeg de nootmuskaat toe.
Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Doe de stukken aardappelen in koud water en zet apart.
Smelt de roomboter in een grote pan op een middelhoog vuur. Voeg de prei toe en bak dit ongeveer 3 minuten of tot de prei zacht wordt.
Giet de aardappelen af en voeg de aardappelen en witlof toe. Bak de groenten en aardappelen 10 minuten. Let op dat de aardappelen niet bruin worden. Draai het vuur eventueel lager.
Schenk de wijn en de bouillon in de pan. Breng de bouillon aan de kook en draai het vuur daarna laag. Laat de pan 50 Ć” 60 minuten op het lage vuur staan.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
Roer de slagroom door de soep en voeg de nootmuskaat toe.
Breng de soep op smaak met wat zout en peper.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Witlof eten we regelmatig rauw in een salade, gebakken met een romige saus of als ovenschotel. Een witlofsoep hadden we daarentegen nog nooit gehad, tot nu toe. Deze witlofsoep is makkelijk om te maken en erg lekker!
Ingrediƫnten
2 middelgrote preien
8 middelgrote stronken witlof
2 middelgrote aardappelen
45 gram roomboter
120 milliliter droge, witte wijn
1200 milliliter groentebouillon
240 milliliter slagroom
Snuf nootmuskaat
Snufje zout en peper
Gebakken spekjes, optioneel
Verse bieslook, fijngesneden
8 middelgrote stronken witlof
2 middelgrote aardappelen
45 gram roomboter
120 milliliter droge, witte wijn
1200 milliliter groentebouillon
240 milliliter slagroom
Snuf nootmuskaat
Snufje zout en peper
Gebakken spekjes, optioneel
Verse bieslook, fijngesneden
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote soeppan, staafmixer/
Leuke tips
Serveer met gebakken spekjes en bieslook. Laat de gebakken spekjes weg om de soep vegetarisch te houden.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1488781
Homepage ID
1997068
Teller
0
Bron
https://www.kookfans.nl/recepten/romige-witlofsoep/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Gelegenheid