Bereidingswijze
Trek de bouillon en klop het merg door de bouillon. Voeg de rundvleesbouillonblokjes toe.
Eerst een en als alles klaar is misschien nog een naar smaak. Voeg de bruine bonen, de tomatenpuree en de soepgroenten toe. Snijd de soepgroenten zelf en gebruik geen voorgesneden soepgroenten.
Doe daarna de kruiden erbij en laat het geheel even trekken.
Voeg vervolgens de rookworsten toe. Niet te lang. Haal ze uit de soep en snijd in plakjes en doe die terug in de pan.
Doe er de gehaktballetjes bij en eventueel zwarte peper. Geen zout gebruiken.
Eerst een en als alles klaar is misschien nog een naar smaak. Voeg de bruine bonen, de tomatenpuree en de soepgroenten toe. Snijd de soepgroenten zelf en gebruik geen voorgesneden soepgroenten.
Doe daarna de kruiden erbij en laat het geheel even trekken.
Voeg vervolgens de rookworsten toe. Niet te lang. Haal ze uit de soep en snijd in plakjes en doe die terug in de pan.
Doe er de gehaktballetjes bij en eventueel zwarte peper. Geen zout gebruiken.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ingredienten voor een flinke pan
Ingrediƫnten
Soepbotje
2 potten bruine bonen, uitgelekt
blokjes rundvleesbouillon, naar behoefte
soepgroente: stukje prei, wortel, selderij en rode paprika
flink wat tomatenpuree
ruim kruiden; een mengsel van zoete paprikapoeder en Provencaalse kruiden (paar theelepels of meer; proeven dus)
goede rookworsten
gehaktballetjes (optioneel)
2 potten bruine bonen, uitgelekt
blokjes rundvleesbouillon, naar behoefte
soepgroente: stukje prei, wortel, selderij en rode paprika
flink wat tomatenpuree
ruim kruiden; een mengsel van zoete paprikapoeder en Provencaalse kruiden (paar theelepels of meer; proeven dus)
goede rookworsten
gehaktballetjes (optioneel)
Leuke tips
Geef er stokbrood bij met een goede roomboter.
Deze soep laat zich prima invriezen.
Deze soep laat zich prima invriezen.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1488711
Homepage ID
2790971
Teller
7
Bron
dagblad Trouw
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid