Bereidingswijze
Aardappelen en wortelen in blokjes van 0,5 tot 1 cm snijden.
Kook alles apart, in koud gezouten water. Reken ongeveer 10 minuten voor de aardappelen, 7 minuten voor de wortelen.
Laat de aardappelen en wortelen uitlekken, leg ze daarna op een met keukenpapier bedekte bakplaat.
Kook water, voeg wat zout toe. Doe de doperwten in de pan en haal ze eruit zodra het water weer aan de kook komt.
Kook de eieren 8 minuten, tijd is vanaf het moment dat het water weer aan de kook komt.
Laat eieren afkoelen, pel de eieren en scheid eiwit en dooier, beide in stukjes snijden.
Snijd de augurk in stukjes.
Maak een dressing door mayonaise met yoghurt te mengen, op smaak brengen met zout en peper.
Doe de aardappelen, doperwten, wortelen in een kom en roer de dressing erdoor samen met fijngesneden ei en augurk.
Kook alles apart, in koud gezouten water. Reken ongeveer 10 minuten voor de aardappelen, 7 minuten voor de wortelen.
Laat de aardappelen en wortelen uitlekken, leg ze daarna op een met keukenpapier bedekte bakplaat.
Kook water, voeg wat zout toe. Doe de doperwten in de pan en haal ze eruit zodra het water weer aan de kook komt.
Kook de eieren 8 minuten, tijd is vanaf het moment dat het water weer aan de kook komt.
Laat eieren afkoelen, pel de eieren en scheid eiwit en dooier, beide in stukjes snijden.
Snijd de augurk in stukjes.
Maak een dressing door mayonaise met yoghurt te mengen, op smaak brengen met zout en peper.
Doe de aardappelen, doperwten, wortelen in een kom en roer de dressing erdoor samen met fijngesneden ei en augurk.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In Italië staat Insalata Russa (Russische Salade) altijd op het menu tijdens Oud en Nieuw.
Deze salade van aardappel, wortel en doperwt smaakt het hele jaar door heel lekker.
Deze salade van aardappel, wortel en doperwt smaakt het hele jaar door heel lekker.
Ingrediënten
150 gram wortel
125 gram doperwten
125 gram augurk
4 eieren
2 eetlepels mayonaise
½ theelepel Dijon mosterd
2 eetlepels yoghurt
2 bosui
Zout en peper naar smaak
125 gram doperwten
125 gram augurk
4 eieren
2 eetlepels mayonaise
½ theelepel Dijon mosterd
2 eetlepels yoghurt
2 bosui
Zout en peper naar smaak
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Buffet
Recept ID
1488705
Homepage ID
9197
Teller
0
Bron
Traditie
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid