Kabeljauw uit de oven met tomaat gember en lente-uitjes lekker slank

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 06/22/2021 - 18:36
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Verdeel de kabeljauw in twee gelijke stukken.
Kruid de kabeljauw met peper en zout.
Leg ze in een ovenschaal.
Meng de tomatenblokjes met de geraspte gember, gesnipperde knoflook, ringetjes lente-ui, olie en gembersiroop.
Breng op smaak met nog wat zout en peper.
Verdeel het mengsel over de stukken vis.
Bak de vis plm 10 tot 12 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) in midden van de voorverwarmde oven.

Afbeelding
Kabeljauw uit de oven met tomaat gember en lente-uitjes lekker slank
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vis is wel heel gemakkelijk te maken. Verse kabeljauw(ofontdooide diepvries) kruiden. Blokjes  tomaat, verse geraspte gember, ringetjes lente-ui (was ik vergeten) met gembersiroop en olie gemengd. Dat gaat op de vis. Zonder ook maar iets te bakken gaat de vis 10 minuten de oven in. Heerlijk.
Ingrediënten
250 gram kabeljauwfilet
Peper, zout
2 trostomaten, zonder zaad in kleine stukjes gehakt
2 cm verse gember, geraspt
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 lente-uitjes, in ringetjes
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel gembersiroop
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met roergebakkken witlof met gembersaus.
(Ik had er een stamppotje van gebakken witlof met gember bijgemaakt. Smaakte heerlijk).
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1488655
Homepage ID
886977
Teller
426
Bron
aangepast recept van internet van de Plus supermarkt.
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid