Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 06/17/2021 - 10:05
Bereidingswijze
Meng de uitgelekte tonijn, 1 1/2 eetlepel kappertjes, ansjovis, wijn, citroensap en melk door elkaar en pureer hiervan met de staafmixer een gladde saus.
Meng de mayonaise erdoor en eventueel nog wat melk als de saus te dik is.
Leg de plakken fricandeau op de borden (zie foto).
Strooi wat versgemalen peper en eventueel wat zeezout erover.
Verdeel wat van de tonijnsaus erover (rest heb ik apart geserveerd in een kommetje)
Garneer de borden met rucola of gemengde sla, (appel)kappers of kappertjes, eventueel olijven.
Afbeelding
Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato
Carpaccio van fricandeau met tonijnsaus Filetto di maiale tonnato
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Krijg je eters op warme dagen, dan wil je niet al  te lang in de keuken staan. Dan heb ik hier een lekker en snel te maken Italiaans voorgerecht.
Het originele recept (Vitello tommato) wordt gemaakt met kalfsfricandeau. Dat wilde ik ook graag maken, maar de slager had alleen varkensfricandea en dat smaakte ook prima.
De tonijnsaus kun je al een dag van tevoren maken, dan is de saus nog lekkerder.
Ingrediënten
300 gram dun gesneden varkensfricandeau
1 blikje tonijn op olie (185 gram),uitgelekt
4 ansjovisfilets, uitgelekt
2 eetlepels kappertjes (uitgelekt)
2 eetlepels droge witte wijn
1 eetlepel vers geperst citroensap
2 eetlepels melk
6 eetlepels mayonaise
grof gemalen zwarte peper
(zout)
rucola of gemengde sla
kappers of olijven om te garneren


Hulpmiddelen & keukengerei
grote borden
staafmixer
Leuke tips
Lekker met ciabatta en pestoboter.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1488565
Homepage ID
886977
Teller
49
Bron
Kookboek "Bijzonder", stap voor stap mooie gerechten. Eem uitgave van AH
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid