Bereidingswijze
Kook de blokjes aardappel gaar in water met zout. Zodra de aardappelblokjes gaar zijn (even inprikken) doe je de gesnipperde ui erbij in de pan en laat je de aardappels nog 1 minuut even doorkoken. Dan zet je de warmtebron af en doe je 1 eetlepel azijn bij de aardappelen.
Dit laat je samen afkoelen, dan trekt het zuur van de azijn goed in de aardappelblokjes en wordt je salade nog lekkerder!
Zijn de aardappelblokjes afgekoeld, giet dan alles in een zeef of vergiet. Laat goed uitlekken.
Doe aardappels over in een schaal.
Snij het grootste deel van de tomaten in piepkleine stukjes en meng dit ook door de aardappelen. Je houdt iets over om te garneren.
Meng de blokjes appel, zilveruitjes en kappertjes en een gedeelte van de makreelfilets door de salade. (Hou van alles wat over om te garneren)
Klop de dressing van de mayonaise, yoghurt, mosterd, peper en zout. Vind je de dressing te dik giet verdun die dan met een klein beetje nat van de zilveruitjes.
Verdeel wat blaadjes sla over de bodem van een platte schaal.\
Verdeel de salade erover.
Garneer de salade met stukjes makreel, tomaat, kappertjes en hardgekookte eieren.
Dit laat je samen afkoelen, dan trekt het zuur van de azijn goed in de aardappelblokjes en wordt je salade nog lekkerder!
Zijn de aardappelblokjes afgekoeld, giet dan alles in een zeef of vergiet. Laat goed uitlekken.
Doe aardappels over in een schaal.
Snij het grootste deel van de tomaten in piepkleine stukjes en meng dit ook door de aardappelen. Je houdt iets over om te garneren.
Meng de blokjes appel, zilveruitjes en kappertjes en een gedeelte van de makreelfilets door de salade. (Hou van alles wat over om te garneren)
Klop de dressing van de mayonaise, yoghurt, mosterd, peper en zout. Vind je de dressing te dik giet verdun die dan met een klein beetje nat van de zilveruitjes.
Verdeel wat blaadjes sla over de bodem van een platte schaal.\
Verdeel de salade erover.
Garneer de salade met stukjes makreel, tomaat, kappertjes en hardgekookte eieren.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een verrukkelijke maaltijdsalade voor warme dagen.Je kunt de salade al een paar uur voor heteten maken zodat de smaken goed ingetrokken zijn.
De salade bestaat uit blokjes voorgekookte aardappel, makreelfilet, blokjes appel, kappertjes,
zilveruitjes en kleine stukjes tomaat met een lekkere dressing met wat mosterd.
De salade bestaat uit blokjes voorgekookte aardappel, makreelfilet, blokjes appel, kappertjes,
zilveruitjes en kleine stukjes tomaat met een lekkere dressing met wat mosterd.
Ingrediënten
250 gram (vastkokende) aardappelen, in kleine blokjes
Zout
1 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel witte azijn
1 kleine appel (Elstar), geschild in kleine blokjes)
2 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt)
150 gram gerookte makreelfilet
2 struiktomaten, zonder pitjes en zaadlijsten
2 eetlepels zilveruitjes, gehalveerd, uitgelekt
2 eetlepels gehakte verse bieslook
2 hardgekookte eieren
Dressing
1 flinke eetlepel mayonaise
½ eetlepel yoghurt
2 theelepels mosterd
Peper, zout
(eventueel wat nat van de zilveruitjes)
Wat gemengde sla
Zout
1 kleine ui, gesnipperd
1 eetlepel witte azijn
1 kleine appel (Elstar), geschild in kleine blokjes)
2 flinke eetlepels kappertjes (uitgelekt)
150 gram gerookte makreelfilet
2 struiktomaten, zonder pitjes en zaadlijsten
2 eetlepels zilveruitjes, gehalveerd, uitgelekt
2 eetlepels gehakte verse bieslook
2 hardgekookte eieren
Dressing
1 flinke eetlepel mayonaise
½ eetlepel yoghurt
2 theelepels mosterd
Peper, zout
(eventueel wat nat van de zilveruitjes)
Wat gemengde sla
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappels
vergiet
platte schaal voor de salade
vergiet
platte schaal voor de salade
Leuke tips
Lekker met ciabatta.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1488507
Homepage ID
886977
Teller
343
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid