Bereidingswijze
Meng het gehakt met peper en zout naar smaak, de sjalotjes, knoflook, oregano, kaneel, peterselie, paprikapoeder(s), paneermeel en losgeklopt ei. Vorm hiervan kleine gehaktballetjes.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet apart.
Bak in het overgebleven vet de sjalotjes en de knoflook glazig.
Bak het laurierblaadje een minuutje mee.
Voeg de tomatenblokjes samen met de witte wijn hieraan toe.
Breng aan de kook. Maak het geheel op smaak met peper, zout en honing.
Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en zet de warmtebron laag.
Laat de gehaktballetjes plm. 10 minuten garen in de tomatensaus.
Voeg de olijven (naar smaak) toe aan de tomatensaus en laat alles nog 5 mnuten nagaren en warm worden.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Haal de gehaktballetjes uit de pan en zet apart.
Bak in het overgebleven vet de sjalotjes en de knoflook glazig.
Bak het laurierblaadje een minuutje mee.
Voeg de tomatenblokjes samen met de witte wijn hieraan toe.
Breng aan de kook. Maak het geheel op smaak met peper, zout en honing.
Leg de gehaktballetjes in de tomatensaus en zet de warmtebron laag.
Laat de gehaktballetjes plm. 10 minuten garen in de tomatensaus.
Voeg de olijven (naar smaak) toe aan de tomatensaus en laat alles nog 5 mnuten nagaren en warm worden.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De gehaktballetjes (lekker gekruid met oregano, versepeterselie en paprika) worden eerst gebakken en daarna in de tomatensaus gegaard. De olijven gaan 5 minuten voor het opdienen in de tomatensaus. Dat geeft een erg lekkere smaak aan de saus. Je kunt er eventueel ook nog stukjes feta aan toevoegen.
Ingrediënten
500 gram rundergehakt,
2 sjalotjes, gesnipperd,
1 teentje knoflook, gesnipperd
½ eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel gerookte paprikapoeder
Mespunt kaneel
2 eetlepels paneermeel
1 losgeklopt ei
Zout, peper.
Tomatensaus:
1 eetlepel olijfolie.
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (plm. 380 gram)
1/8 liter droge witte wijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 laurierblaadje
1 eetlepel vloeibare honing
Peper, zout
Handvol donkere Kalamata olijven, zonder pit
2 sjalotjes, gesnipperd,
1 teentje knoflook, gesnipperd
½ eetlepel gedroogde oregano
1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel gerookte paprikapoeder
Mespunt kaneel
2 eetlepels paneermeel
1 losgeklopt ei
Zout, peper.
Tomatensaus:
1 eetlepel olijfolie.
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 blik tomatenblokjes (plm. 380 gram)
1/8 liter droge witte wijn
1 theelepel gedroogde oregano
1 laurierblaadje
1 eetlepel vloeibare honing
Peper, zout
Handvol donkere Kalamata olijven, zonder pit
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grote koekenpan
Leuke tips
Lekker met rijst, frites of stokbrooden natuurlijk een Griekse salade, bestaande uit: tomaten, paprika, komkommer, feta en rode ui.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Mediterraan
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1488489
Homepage ID
886977
Teller
419
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid