Zalige gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 06/08/2021 - 11:30
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden hete-lucht of 220 graden boven- en onder-warmte.

Snij de eventuele houterige onderkant van de asperges af.
Schil de asperges vanaf de kop met een dunschiller.
Kook de asperges beetgaar (plm. 8 minuten) in water met zout en een theelepel suiker.
Laat de asperges goed uitlekken op bijvoorbeeld een schone theedoek.

Verdeel de asperges in de ovenschaal. Strooi tussen de asperges ¾ deel van de Parmezaanse kaas en de in grove stukken gesneden ham.
Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de asperges.
Druppel wat olijfolie over de asperges.
Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.


Afbeelding
Zalige gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas
Zalige gegratineerde asperges met beenham en Parmezaanse kaas
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
We hebben genoten van deze lekkere gegratineerde asperges. We hadden gasten en dan vind ik het niet leuk om lang in de keuken te staan. Dus bedacht ik deze aspergeschotel met beenham en Parmezaanse kaas. Niet moeilijk te maken en je hebt je handen vrij voor de rest van het etentje.
Ingrediënten
Plm. 1400 gram witte asperges
40 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
150 gram beenham of lekkere achterham
Olijfolie
Zout
Theelepel suiker
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de asperges
ovenschaal
Leuke tips
Wij hebben dit gegeten met gekookte nieuwe aardappelen en een kalfsschnitzel.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1488393
Homepage ID
886977
Teller
51
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid