Pastinaaksoep van eigengemaakte asperge bouillon

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 06/06/2021 - 17:37
Bereidingswijze
Schil de pastinaken en snij ze in gelijke stukken.
Maak de uien schoon en snij ze in vieren.
Schil de verse gember en verse mierikswortel en snij ze in kleine stukjes.
Fruit de uien met de gember en mierikswortel aan in een beetje olijfolie.
Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg de pastinaken toe.
Pureer de soep met een staafmixer (of blender) als de pastinaken gaar zijn.
Voeg eventueel wat (soja)room toe. Breng de soep opnieuw aan de kook en breng op smaak met zout en peper.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Van aspergeschillen en kontjes met soepgroente, garnalen, gefruite uien, wortel en wat er zo meer over is, gekruid met peper zout en kruiden een heerlijke asperge soep maken. Een liter van deze soep door een zeef als boeillon aprt setten eom later in deze pastinaaksoep te gebruiken.
Ingrediƫnten
1 kilo pastinaken
2 grote of 3 kleine uien
9 cm verse gember
50 gram verse mierikswortel
scheut olijfolie
1 liter groentebouillon
zout en peper uit de molen
eventueel: scheut (soja)room
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan met vlakke bodem, staafmixer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1488345
Homepage ID
1997068
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
JosRi
Gelegenheid