Bereidingswijze
Klop de ingrediënten voor de marinade door elkaar en marineer de zalm hierin minimaal 1 uur (liever langer). Draai de zalm af en toe om.
Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en snij de gare eiermie eventueel wat kleiner.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bak hierin de champignons op hoge warmtebron lichtbruin.
Maak op smaak met peper en zout.
Bak de knoflook en de stukjes rode peper even mee.
Voeg de peultjes hieraan toe en bak de peultjes plm. 4 minuten al omscheppend mee. De peultjes moeten knapperig blijven.
Voeg de taugé eraan toe en bak de taugé nog 2 minuten omscheppend mee.
Meng de eiermie door de groenten.
Maak het geheel op smaak met sojasaus, sesamolie, oestersaus en gembersiroop.
Bak van het losgeklopte ei een dunne omelet en scheur dit in stukjes. Meng dit door de mie.
Laat de zalm uitlekken. Dep de zalm een beetje droog met keukenpapier.
Verwarm de anti-aanbak koekenpan en bak de zalm hierin aan elke kant plm. 3 minuten. De zalm moet nog glazig zijn van binnen.
Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat uitlekken in een vergiet en snij de gare eiermie eventueel wat kleiner.
Verhit de olie in een wok of hapjespan.
Bak hierin de champignons op hoge warmtebron lichtbruin.
Maak op smaak met peper en zout.
Bak de knoflook en de stukjes rode peper even mee.
Voeg de peultjes hieraan toe en bak de peultjes plm. 4 minuten al omscheppend mee. De peultjes moeten knapperig blijven.
Voeg de taugé eraan toe en bak de taugé nog 2 minuten omscheppend mee.
Meng de eiermie door de groenten.
Maak het geheel op smaak met sojasaus, sesamolie, oestersaus en gembersiroop.
Bak van het losgeklopte ei een dunne omelet en scheur dit in stukjes. Meng dit door de mie.
Laat de zalm uitlekken. Dep de zalm een beetje droog met keukenpapier.
Verwarm de anti-aanbak koekenpan en bak de zalm hierin aan elke kant plm. 3 minuten. De zalm moet nog glazig zijn van binnen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het lekkerste is het wanneer de zalm ongeveer een uur tevoren wordt gemarineerd in o.a. sojasausm knoflook, gember en honing.
De champignons, peultjes en taugé woden snel gweokt en vormen samen met de eiermie en de kruiden een heerlijke en gezonde maaltijd.
De champignons, peultjes en taugé woden snel gweokt en vormen samen met de eiermie en de kruiden een heerlijke en gezonde maaltijd.
Ingrediënten
300 gram zalmfilet zonder vel
Marinade:
Peper, zout
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels sojasaus Japanse of Chinese
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
1 eetlepel honing
1 cm geraspte gemberwortel (zonder schil)
2 teentjes knoflook, geperst
125 gram eiermie
2 eetlepels arachideolie
150 gram champignons, schoongemaakt in plakjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 gram peultjes, schoongemaakt, in de lengte in smalle repen gesneden
½ rode peper, zonder pitjes, in kleine stukjes
75 gram taugé, schoongemaakt
Peper, zout
2 eetlepels sojasaus
½ eetlepel sesamolie
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel gembersiroop
1 losgeklopt ei
Marinade:
Peper, zout
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels sojasaus Japanse of Chinese
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
1 eetlepel honing
1 cm geraspte gemberwortel (zonder schil)
2 teentjes knoflook, geperst
125 gram eiermie
2 eetlepels arachideolie
150 gram champignons, schoongemaakt in plakjes
2 teentjes knoflook, gesnipperd
150 gram peultjes, schoongemaakt, in de lengte in smalle repen gesneden
½ rode peper, zonder pitjes, in kleine stukjes
75 gram taugé, schoongemaakt
Peper, zout
2 eetlepels sojasaus
½ eetlepel sesamolie
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel gembersiroop
1 losgeklopt ei
Hulpmiddelen & keukengerei
wok og hapjespan of grote koekenpan
keukenpapier
koekenpan voor de zalm
keukenpapier
koekenpan voor de zalm
Leuke tips
Lekker met een komkommersalade of mijn pittig ingemaakte komkommerpartjes / https://www.smulweb.nl/recepten/1487943/Pittige-ingemaakte-komkommerpartjes-lekker-bij-je-aziatische-maaltijd
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1488139
Homepage ID
886977
Teller
74
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Notenvrij
Gelegenheid