Bereidingswijze
Schil de komkommers gedeeltelijk. (Je mag natuurlijk de schil ook laten zitten als je dat liever doet,
Halveer de komkommers en schep met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers in dunne schuine plakken.
Verwarm in een steelpan 300 ml water met de sambal, azijn, suiker en korianderzaad. Laat even afkoelen.
Spoel de potten en deksel om met heet gekookt water.
Verdeelde de schijfjes komkommer over de potten, voeg de rode peper toe en giet het pekelwater erover.
Laat minimaal 4 uur in de koelkast staan, het liefst een hele nacht, voordat je de komkommer gaat gebruiken.
Halveer de komkommers en schep met een lepeltje de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommers in dunne schuine plakken.
Verwarm in een steelpan 300 ml water met de sambal, azijn, suiker en korianderzaad. Laat even afkoelen.
Spoel de potten en deksel om met heet gekookt water.
Verdeelde de schijfjes komkommer over de potten, voeg de rode peper toe en giet het pekelwater erover.
Laat minimaal 4 uur in de koelkast staan, het liefst een hele nacht, voordat je de komkommer gaat gebruiken.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Aantal stuks
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Nu de komkommer weer zo goedkoop wordt is het leuk om je voorraadkast aan te vullen met je eigen ingemaakte zoetzure komkommerschijfjes. Het kost heel weinig tijd zolsje kunt lezen in het recept. En lekker pittig ingemaakt met sambal en een rode peper. Lekker bij je Aiatische maaltijd, bijvoorbeeld ook bi nasi en bami.
Bewaar de ongeopende pot op een koele, donkere en droge plaats. De ingemaakte komkommer blijft dan circa drie maanden goed. Na opening kun je de komkommer nog een paar dagen bewaren in de koelkast.
Bewaar de ongeopende pot op een koele, donkere en droge plaats. De ingemaakte komkommer blijft dan circa drie maanden goed. Na opening kun je de komkommer nog een paar dagen bewaren in de koelkast.
Ingrediƫnten
2 komkommers
1 theelepel sambal
100 ml witte balsamicoazijn
4 eetlepels witte basterdsuiker
1 eetlepel korianderzaad
1 rode peper (zonder ppitjes, in de lengte gehalveerd)
1 theelepel sambal
100 ml witte balsamicoazijn
4 eetlepels witte basterdsuiker
1 eetlepel korianderzaad
1 rode peper (zonder ppitjes, in de lengte gehalveerd)
Hulpmiddelen & keukengerei
glazen potten
pannetje
maatbeker
pannetje
maatbeker
Leuke tips
Ongeopende potten kun je zeker 3 maanden bewaren op een koele, donkere en droge plaats. Geopende potten kun je nog een paar dagen in de koelkast bewaren.
OOk heel lekker bij nasi en bami.
OOk heel lekker bij nasi en bami.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1487943
Homepage ID
886977
Teller
56
Bron
beetje aangepast recept zie : https://www.boodschappen.nl/recept/pittige-komkommerpartjes/
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid