Bereidingswijze
In pan met kokend water en zout bloemkoolroosjes in een paar minuten beetgaar koken. Afgieten in een vergiet. Goed laten uitlekken en even laten afkoelen.
Ansjovisolie verhitten in een kleine koekenpan.
Ansjovisfilets hierin laten “smelten”. Stukjes paprika hieraan toevoegen en plm. 4 minuten meebakken tot beetgaar.
Bloemkool mengen met stukjes paprika, tomaat, olijven en kappertjes
Dressing kloppen en balsamicoazijn, olijfolie, honing, peper, zout en peterselie.
Dressing door de bloemkoolsalade mengen.
Salade minimaal een half uur laten staan om de smaken goed te laten intrekken.
Salade af en toe omscheppen.
Ansjovisolie verhitten in een kleine koekenpan.
Ansjovisfilets hierin laten “smelten”. Stukjes paprika hieraan toevoegen en plm. 4 minuten meebakken tot beetgaar.
Bloemkool mengen met stukjes paprika, tomaat, olijven en kappertjes
Dressing kloppen en balsamicoazijn, olijfolie, honing, peper, zout en peterselie.
Dressing door de bloemkoolsalade mengen.
Salade minimaal een half uur laten staan om de smaken goed te laten intrekken.
Salade af en toe omscheppen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
0.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoetzure bloemkoolsalade, gemaakt van een halve bloemkool die ik over had.
Ansjovisjes laten smelten in olie, paprikastukjes even wat gebakken en dan olijven, kappertjes en stukjes vleestomaat gemengd met de zoetzure bloemkool. Een heerlijk Italiaans bijgerecht.
Ansjovisjes laten smelten in olie, paprikastukjes even wat gebakken en dan olijven, kappertjes en stukjes vleestomaat gemengd met de zoetzure bloemkool. Een heerlijk Italiaans bijgerecht.
Ingrediënten
3 ansjovisfilets + 1 eetlepel ansjovisolie
1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
½ gele paprika, in kleine stukjes
10 donkere olijven zonder pit, (taggia of kalamata) gehalveerd
1 eetlepel zoetzure kappertjes, uitgelekt
1 kleine vleestomaat, in kleine stukjes
1 eetlepel witte balsamicoazijn
3 eetlepels extra vierge olijfolie
Peper, zout
Gehakte peterselie
1 theelepel honing
1 kleine bloemkool, in kleine roosjes
½ gele paprika, in kleine stukjes
10 donkere olijven zonder pit, (taggia of kalamata) gehalveerd
1 eetlepel zoetzure kappertjes, uitgelekt
1 kleine vleestomaat, in kleine stukjes
1 eetlepel witte balsamicoazijn
3 eetlepels extra vierge olijfolie
Peper, zout
Gehakte peterselie
1 theelepel honing
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan voor de bloemkool
schaal voor de salade
kleine koekenpan
vergiet
schaal voor de salade
kleine koekenpan
vergiet
Leuke tips
Voorgerecht of bijgerecht bij een Italiaanse pastamaaltijd.
Lust je geen ansjovis? Laat die dan weg en bak de stukjes papika in een eetlepel olijfolie.
Lust je geen ansjovis? Laat die dan weg en bak de stukjes papika in een eetlepel olijfolie.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Salade
Recept ID
1487925
Homepage ID
886977
Teller
163
Drank
Uit
Bookmarked
-3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid