Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Aardappelplakjes plm. 7 minuten koken in water met zout.
Zalm kruiden met peper, zout, citroenrasp en citroensap.
Boter verhitten in een koekenpan en hierin de uien glazig bakken. Uit de pan halen.
Eieren loskloppen met de room. Kruiden met zout en peper.
Aardappelplakjes voorzichtig mengen met beide zalmsoorten en dille.
Eierroom erover verdelen.
Plm. 40 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
Aardappelplakjes plm. 7 minuten koken in water met zout.
Zalm kruiden met peper, zout, citroenrasp en citroensap.
Boter verhitten in een koekenpan en hierin de uien glazig bakken. Uit de pan halen.
Eieren loskloppen met de room. Kruiden met zout en peper.
Aardappelplakjes voorzichtig mengen met beide zalmsoorten en dille.
Eierroom erover verdelen.
Plm. 40 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een hele gemakkelijk te maken ovenschotel met verse zalm en gerookte zalm, plakjes voorgekookte aardappel en verse dille. Overgoten met een mengsel van losgeklopte eieren en room.
Volgens het Finse recept horen hier nog roze peperkorrels overheen voordat de schaal de oven ingaat. Dat ben ik helaas vergeten hoewel ik ze in voorraad heb. Ik ben er zeker van dat de zalmschotel dan nog lekkerder smaakt.
Volgens het Finse recept horen hier nog roze peperkorrels overheen voordat de schaal de oven ingaat. Dat ben ik helaas vergeten hoewel ik ze in voorraad heb. Ik ben er zeker van dat de zalmschotel dan nog lekkerder smaakt.
Ingrediënten
400 gram aardappelen, geschild in plakjes
200 gram zalmfilet (zonder huid) , in stukjes van plm. 2 cm gesneden
50 gram gerookte zalm, in reepjes
1 middelgrote ui, in halve ringen
1 eetlepel (room)boter
3 eetlepels grof gesneden verse dille
150 gram (slag)room
2 kleine eieren
Zout, peper
Rasp van ½ citroen
1 eetlepel citroensap
(roze peperkorrels, optioneel)
200 gram zalmfilet (zonder huid) , in stukjes van plm. 2 cm gesneden
50 gram gerookte zalm, in reepjes
1 middelgrote ui, in halve ringen
1 eetlepel (room)boter
3 eetlepels grof gesneden verse dille
150 gram (slag)room
2 kleine eieren
Zout, peper
Rasp van ½ citroen
1 eetlepel citroensap
(roze peperkorrels, optioneel)
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan voor de uien
ovenschaal
pan voor de aardappelplakjes
ovenschaal
pan voor de aardappelplakjes
Leuke tips
Lekker met een komkommersalade, bijvoorbeeld : Zoetzure komkommerslade met dille ** https://www.smulweb.nl/recepten/1370114/Zoetzure-komkommersalade-met-dille-paar-dagen-houdbaar
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Scandinavisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1487911
Homepage ID
886977
Teller
328
Bron
Uit het kooktijdschrift LECKER 6/2015 en ook te vinden op internet. Meest in het Fins maar soms in Duits
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid