Bereidingswijze
Rijst koken in kruidenbouillon volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking..
Olie verhitten in een grote koekenpan of hapjespand.
Ui, knoflook, gember en pepers 2 minuten bakken.
Gehakt toevoegen en rul en lichtbruin bakken.
Kruiden met kerriepoeder, ketoembar, peper en zout.
Paprika toevoegen en paar minuten meebakken.
Ketjap manis en tomatenketchup erdoor roeren.
Vlak voor het opdienen de taugé door het gehakt mengen en alles goed doorwarmen. De taugé moet knapperig blijven.
Garneren met wat peterselie of selderij.
Olie verhitten in een grote koekenpan of hapjespand.
Ui, knoflook, gember en pepers 2 minuten bakken.
Gehakt toevoegen en rul en lichtbruin bakken.
Kruiden met kerriepoeder, ketoembar, peper en zout.
Paprika toevoegen en paar minuten meebakken.
Ketjap manis en tomatenketchup erdoor roeren.
Vlak voor het opdienen de taugé door het gehakt mengen en alles goed doorwarmen. De taugé moet knapperig blijven.
Garneren met wat peterselie of selderij.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Rul gebakken gehakt met paprika, lente-uitjes en taugé, lekker Indonesisch gekruid met een scheutje ketjap.manis
Niet alleen lekker met rijst maar ook lekker op een broodje.
Niet alleen lekker met rijst maar ook lekker op een broodje.
Ingrediënten
300 gram rundergehakt
2 eetlepels arachideolie
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zonder pitjes, in kleine stukjes
Klein stukje verse gember, geraspt
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
Peper, zout
½ rode paprika, in stukjes
½ gele paprika, in stukjes
3 lente-uitjes, in ringetjes
2 of 3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel tomatenketchup
100 gram taugé, schoongemaakt
Gehakte peterselie of selderij
Plm. 125 gram Basmati-rijst
1 kruidenbouillontablet
2 eetlepels arachideolie
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zonder pitjes, in kleine stukjes
Klein stukje verse gember, geraspt
2 theelepels kerriepoeder
1 theelepel ketoembar (gemalen koriander)
Peper, zout
½ rode paprika, in stukjes
½ gele paprika, in stukjes
3 lente-uitjes, in ringetjes
2 of 3 eetlepels ketjap manis (zoet)
1 eetlepel tomatenketchup
100 gram taugé, schoongemaakt
Gehakte peterselie of selderij
Plm. 125 gram Basmati-rijst
1 kruidenbouillontablet
Hulpmiddelen & keukengerei
wok, grote koekenpan of hapjespan
pan voor de rijst
pan voor de rijst
Leuke tips
Ook heel lekker op een wit broodje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1487899
Homepage ID
886977
Teller
1822
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid