Italiaanse lasagne

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 05/12/2021 - 12:33
Bereidingswijze
Snipper de ui en pers de knoflookteentjes uit, voeg een beetje olie toe in een pan om te bakken. Voeg het gehakt toe en bak het. Kruid het gehakt met peper en zout. Om het extra smaak te geven kan je er Italiaanse kruiden bij toevoegen. Snijd de paprika, courgette en tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan het gehakte vleesmengsel. Voeg de tomatenpuree toe en kook een paar minuten op het vuur, onder af en toe roeren. Snijd tegelijkertijd de mozzarella in dunne plakjes en indien nodig de dunne plakjes lasagne op maat zodat ze in de bakplaat passen.

Het is tijd om de ovenschaal te vullen. Eerst een laag saus aan de onderkant, daarna volgt de bladen en dan weer een laagje saus, er tussen plakjes mozzarella, lasagnebladen, saus bladen, saus en als laatst strooi je er geraspte kaas overheen. Zet de lasagne in de oven en verwarm deze 45 minuten op 200 ° C. De lasagne kan 2 dagen in de koelkast worden bewaard.
Afbeelding
Italiaanse lasagne
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Familiediner 
Ingrediënten
2 uien
2 teentjes knoflook
350 gram gehakt
Zout en peper
Italiaanse kruiden
2 paprika's
1 courgette
2 tomaten
500 g tomatenpuree
9 vellen lasagne
1 bolletje mozzarellakaas
100-150 gram geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Knoflookpers
Leuke tips
Serveer de lasagne met stokbrood en heerlijke (kruiden) kaas en bestel de mooie zwarte porseleinen borden op onze website zodat de lasagne chic oogt.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1487897
Homepage ID
2976123
Teller
0
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
HorecaTraders
Gelegenheid