Pasta pesto met groene asperges en gorgonzola

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 05/11/2021 - 16:23
Bereidingswijze
Kook de penne volgens de gebruiksaanwzijzing op het pak. Laat de pasta uitlekken in een vergiet.
Ondertussen verhit je een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak je hierin de aspergestukjes op een middelhoge warmtebron beetgaar. Kruid de asperges met peper en zout.
Laat de gorgonola (in stukjes) smelten op de asperges.
Meng de stukjes gedrogde tomaten erdoo.
Meng de uitgelekte pasta erdoor, samen met de basilicumpesto.
Roer alles goed door elkaar en laat nog even goed doorwarmen..
Proef !!!
Afbeelding
Pasta pesto met groene asperges en gorgonzola
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Tijdens het koken van de pasta (mini penne) bak je de in stukjes gesneden groene asperges.
De kaas laat je smelten op de gare asperges. Uitgelekte pasta door de asperges met een flinke lepelbasilicumpesto en wat gehakte gedroogde tomaten. Lekker en snel klaar.
Ingrediƫnten
150 gram (mini) penne
zout.peper
8 groene asperges in schuine stukken
1 eetlepel olijfolie (of olie van de gedroogde tomaten)
75 gam gorgonzola (milde)
2 eetlepels basilicumpesto
4 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt, in kleine stukjes
1/2 theelepel chilivlokken
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
kookpan voor de pasta
vergiet
Leuke tips
Lekker met een tomatensalade, bijvoorbeeld:
Toscaanse tomtensalade met rucola: https://www.smulweb.nl/recepten/1450853/Toscaanse-tomatensalade-met-rucola-artisjokharten-en-parmezaanse-kaas
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1487887
Homepage ID
886977
Teller
379
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid