Bereidingswijze
Aziatische hutspot
Aardappels schillen, in stukjes snijden en in 20 min. Gaarkoken in water met zout.
Na 10 minuten ui en wortel meekoken. Aardappels, wortel en ui afgieten in een vergiet en fijnstampen met een aardappelstamper.
Ondertussen sjalotjes, knoflook. Geraspte gember en rode peper in 1 eetlepel zonnebloemolie zachtjes paar minuten bakken.
Aardappels met zout, peper, gebakken sjalotjes etc. en de gembersiroop door elkaar mengen tot een smeuïge stamppot.
Ketjapballetjes van Felix Wilbrink
Meng alle ingrediënten, behalve de boter door het gehakt. Maak hiervan kleine balletjes.
Smelt de boter en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin en laat ze plm. 10 minuten garen.
Aardappels schillen, in stukjes snijden en in 20 min. Gaarkoken in water met zout.
Na 10 minuten ui en wortel meekoken. Aardappels, wortel en ui afgieten in een vergiet en fijnstampen met een aardappelstamper.
Ondertussen sjalotjes, knoflook. Geraspte gember en rode peper in 1 eetlepel zonnebloemolie zachtjes paar minuten bakken.
Aardappels met zout, peper, gebakken sjalotjes etc. en de gembersiroop door elkaar mengen tot een smeuïge stamppot.
Ketjapballetjes van Felix Wilbrink
Meng alle ingrediënten, behalve de boter door het gehakt. Maak hiervan kleine balletjes.
Smelt de boter en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin en laat ze plm. 10 minuten garen.
Afbeelding
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
Begin mei hutspot? Het was nog zofris buiten dat ook de hutspot in mei nog heel lekker smaakte. Ik heb er wel een bijzondere hutspot van gemaakt. Lekker pittig met rode peper en gember (verse gember en gembersiroop). Bij de hutspot, die ik zelf heb bedacht de lekkere ketjapballetjes van Felix Wilbrink.
Ingrediënten
Aziatische hutspot
500 gram kruimige aardappels
500 gram winterpeen, in klein stukjes
1 grote ui, gesnipperd
1 runderbouillontablet
Stukje verse gember van 1 cm, geraspt
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ Spaanse rode peper, zonder pitjes, gesnipperd
2 eetlepels gembersiroop
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
Peper, zout
Ketjapballetjes van Felix Wilbrink
300 gram rundergehakt
1 sjalotje gesnipperd
2 eetlepels panko of paneermeel
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
Mespunt nootmuskaat
1 theelepel sambal badjak
Zout, peper
20 gram roomboter
500 gram kruimige aardappels
500 gram winterpeen, in klein stukjes
1 grote ui, gesnipperd
1 runderbouillontablet
Stukje verse gember van 1 cm, geraspt
2 sjalotjes, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
½ Spaanse rode peper, zonder pitjes, gesnipperd
2 eetlepels gembersiroop
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel kurkuma
Peper, zout
Ketjapballetjes van Felix Wilbrink
300 gram rundergehakt
1 sjalotje gesnipperd
2 eetlepels panko of paneermeel
1 ei, losgeklopt
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
Mespunt nootmuskaat
1 theelepel sambal badjak
Zout, peper
20 gram roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
koekenpan
aardappelstamper
koekenpan
aardappelstamper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1487825
Homepage ID
886977
Teller
21
Bron
Hutspot zelf bedacht en de gehaktballetjes volgens een recept van Felix Wilbrink
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid