Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Stamp de aardappelen fijn.
Verwarm de oven voorop 200 graden boven- en onder-warmte.
Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan. Haal de chorizo uit de pan en verwijder het grootste deel van het vet.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook.
Voeg de chorizo er weer aan toe.
Voeg de andijvie er in gedeelten aan toe tot alle andijvie is geslonken maar nog wel beetgaar is.
Strooi de bloem over de andijvie en roer goed door. Laat dit 2 minuten garen.
Roer de (kook)room en 1 losgeklopt ei door de andijvie.
Meng de gestampte aardappelen door de andijvie.
Maak op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
Doe de stamppot over in een ovenschaal.
Maak twee kuiltjes in de stamppot en breek hier de overgebleven eieren in.
Strooi wat zout over de eieren en verdeel de geraspte kaas over de andijvie.
Zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Verwarm de oven voorop 200 graden boven- en onder-warmte.
Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan. Haal de chorizo uit de pan en verwijder het grootste deel van het vet.
Bak in het overgebleven vet de ui en de knoflook.
Voeg de chorizo er weer aan toe.
Voeg de andijvie er in gedeelten aan toe tot alle andijvie is geslonken maar nog wel beetgaar is.
Strooi de bloem over de andijvie en roer goed door. Laat dit 2 minuten garen.
Roer de (kook)room en 1 losgeklopt ei door de andijvie.
Meng de gestampte aardappelen door de andijvie.
Maak op smaak met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
Doe de stamppot over in een ovenschaal.
Maak twee kuiltjes in de stamppot en breek hier de overgebleven eieren in.
Strooi wat zout over de eieren en verdeel de geraspte kaas over de andijvie.
Zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in de op 200 graden voorverwarmde oven.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gegratineerde stamppot andijvie met knapperig gebakken chorizo en eieren.
Weer eens een andere andijvieschotel. Beetje Spaans en lekker pittig door de chorizo en het gerookte paprikapoeder.
Weer eens een andere andijvieschotel. Beetje Spaans en lekker pittig door de chorizo en het gerookte paprikapoeder.
Ingrediƫnten
600 gram aardappelen kruimig
500 gram andijvie (in smalle reepjes gesneden)
150 gram chorizo (smalle plakjes van een smal chorizo worstje)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel bloem
100 ml (kook)room
peper, zout
1 afgestreken theelepel (gerookt) paprikapoeder
3 eieren (waarvan 1 ei losgeklopt)
50 gram geraspte belegen kaas
500 gram andijvie (in smalle reepjes gesneden)
150 gram chorizo (smalle plakjes van een smal chorizo worstje)
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 eetlepel bloem
100 ml (kook)room
peper, zout
1 afgestreken theelepel (gerookt) paprikapoeder
3 eieren (waarvan 1 ei losgeklopt)
50 gram geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan of hapjespan
ovenschaal
aardappelstamper
ovenschaal
aardappelstamper
Leuke tips
In plaats van chorizo ook lekker met uitgebakken spekreepjes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1487725
Homepage ID
886977
Teller
512
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid