Courgettesoep met gorgonzola en basilicum

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 05/02/2021 - 13:04
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie in de pan.
Bak hierin de ui en de knoflook glazig.
Voeg de in stukken gesneden courgette toe en bak heel even mee.
Voeg nu zoveel water toe dat de courgettes net niet onder staan.
Doe de bouillontabletten erbij en breng de soep aan de kook.
Laat de soep plm. 10 tot 15 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep samen met gorgonzola. Breng de soep weer aan de kook.
Haal de pan van het vuur en voeg de basilum toe. Pureer de soep nogmaals met de basilicum. (niet meer koken !!)
Proef en maak de soep eventueel nog op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Mocht de soep te dik zijn voeg dan nog wat water toe.
Afbeelding
Courgettesoep met gorgonzola en basilicum
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel klaar. Ui en knoflook even glazig bakken. Courgette in grove stukken erbij. Even koken. Gorgonzola en basilicum erbij. Pureren en smullen maar....
Ingrediƫnten
2 eetlepels olijfoli
1 flinke courgette, uiteinden verwijderd in grove stukken gesneden
1 kleine ui, in grove stukjes
2 teentjes knoflook, in stukjes
1 1/2 kruidenbouillontablet of groentebouillon
plm. 75 gram gorgonzola
handvol basilicumblaadjes
peper, zout
mespunt nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
staafmixer
Leuke tips
Lekker voorgerecht.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1487631
Homepage ID
886977
Teller
17
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid