Bereidingswijze
Dop de erwten en spoel de erwten in een zeef onder koud stromend water af.
Snipper de sjalot. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin plm. 2 minuten.
Schep de doperwten erdoor en voeg het water en wat zout hieraan toe.
Leg de deksel op de pan en stoof de doperwten in ca. 8 minuten zachtjes gaar.
Roer de mosterd door de doperwten. Voeg de ham-reepjes eraan toe.
Maak de doperwten op smaak met peper en nootmuskaat.
Garneer de doperwten met gehakte peterselie.
Gebruik je diepvries doperwten volg dan voor de kooktijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking .
Snipper de sjalot. Smelt de boter in een hapjespan en fruit de sjalot hierin plm. 2 minuten.
Schep de doperwten erdoor en voeg het water en wat zout hieraan toe.
Leg de deksel op de pan en stoof de doperwten in ca. 8 minuten zachtjes gaar.
Roer de mosterd door de doperwten. Voeg de ham-reepjes eraan toe.
Maak de doperwten op smaak met peper en nootmuskaat.
Garneer de doperwten met gehakte peterselie.
Gebruik je diepvries doperwten volg dan voor de kooktijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking .
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik weet dat april nog niet echt de tijd is voor verse doperwten, maar ik zag ze bij de groenteboer liggen, afkomstig uit Spanje. Bij het doppen bleek dat de doperwten niet zo heel klein waren, vandaar dat ik besloot er toch maar iets mee te doen. Het koken van de erwten duurde ook langer dan de bedoeling was (in het recept is de kooktijd goed voor de Nederlandse verse doperwten !!). Ik heb ze dus langer moeten koken.
Maar ze waren heerlijk. Lekker met gebakken aardappelen.
N.B. Dit recept is natuurlijk ook heel goed geschikt voor diepvries doperwtjes.
Dit is een aangepast, uitgebreider recept van een doperwtenrecept van Allerhande.
Maar ze waren heerlijk. Lekker met gebakken aardappelen.
N.B. Dit recept is natuurlijk ook heel goed geschikt voor diepvries doperwtjes.
Dit is een aangepast, uitgebreider recept van een doperwtenrecept van Allerhande.
Ingrediƫnten
1 kg verse doperwten
25 gram ongezouten roomboter
Zout, witte peper
Mespunt nootmuskaat
1 sjalotje, gesnipperd
3 eetlepels water
Plm. 50 gram gekookte achterham, in reepjes
1 eetlepel milde mosterd
1 eetlepel gehakte peterselie
25 gram ongezouten roomboter
Zout, witte peper
Mespunt nootmuskaat
1 sjalotje, gesnipperd
3 eetlepels water
Plm. 50 gram gekookte achterham, in reepjes
1 eetlepel milde mosterd
1 eetlepel gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappelen en een biefstukje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1487605
Homepage ID
886977
Teller
14
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid