Bereidingswijze
Begin al met stoven de dag van tevoren.
Als je gaat beginnen laat dan de boter en de olijfolie heet worden in een
stoofpot en bak de gerookte spekblokjes krokant.
Haal ze uit de stoofpot. Voeg vervolgens het stoofvlees toe en bak aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur.
Doe intussen de bouillon en de witte wijn in een kommetje en los er de tomatenpuree in op.
Zet het vuur lager, bestrooi het stoofvlees met de bloem en meng goed. Giet er de vloeibare tomatenpuree over.
Voeg het geperste knoflook, de stukjes selder, de schijfjes wortel en de diepgevroren zilveruitjes toe.
Doe er ook de spekblokjes bij. Kruid met de tijm, de blaadjes laurier, peper en zout. Dek de stoofpot af en
laat 1 u. 30 min. Ć 1 u. 45 min. stoven.
Als je gaat beginnen laat dan de boter en de olijfolie heet worden in een
stoofpot en bak de gerookte spekblokjes krokant.
Haal ze uit de stoofpot. Voeg vervolgens het stoofvlees toe en bak aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur.
Doe intussen de bouillon en de witte wijn in een kommetje en los er de tomatenpuree in op.
Zet het vuur lager, bestrooi het stoofvlees met de bloem en meng goed. Giet er de vloeibare tomatenpuree over.
Voeg het geperste knoflook, de stukjes selder, de schijfjes wortel en de diepgevroren zilveruitjes toe.
Doe er ook de spekblokjes bij. Kruid met de tijm, de blaadjes laurier, peper en zout. Dek de stoofpot af en
laat 1 u. 30 min. Ć 1 u. 45 min. stoven.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zoals bij de meeste stoofgerechten, moet het rundvlees een nacht marineren. De volgende dag duurt het hele kookproces enkele uren, maar het is gemakkelijk te doen als je gewoon de stappen volgt.
Er gebeurt veel in dit gerecht. Het langzaam gegaarde rundvlees is aards en geruststellend, de witte wijn en citrus zijn helder en levendig en de specerijen zorgen voor een heerlijke smaakverrassing.
De witte wijn saus maakt het geheel af. Dit gerecht is ook heel om samen met macaroni te eten.
Er gebeurt veel in dit gerecht. Het langzaam gegaarde rundvlees is aards en geruststellend, de witte wijn en citrus zijn helder en levendig en de specerijen zorgen voor een heerlijke smaakverrassing.
De witte wijn saus maakt het geheel af. Dit gerecht is ook heel om samen met macaroni te eten.
Ingrediƫnten
runderstoofvlees: 1 kg
gezouten spekblokjes: 200 g
zilveruitjes: 100 g
wortelen: 3
groene selders: 3 stengels
peterselie: 5 takjes
knoflook: 1 teentjes
boter: 3 eetl.
tomatenpuree: 1 eetl.
bloem: 1 eetl.
droge witte wijn: 2 dl
vleesbouillon 1 blokje opgelost in 2 dl heet water
olijfolie: 3 eetl.
tijm (gedroogd): 3 takjes
laurier: 2 blaadjes
gezouten spekblokjes: 200 g
zilveruitjes: 100 g
wortelen: 3
groene selders: 3 stengels
peterselie: 5 takjes
knoflook: 1 teentjes
boter: 3 eetl.
tomatenpuree: 1 eetl.
bloem: 1 eetl.
droge witte wijn: 2 dl
vleesbouillon 1 blokje opgelost in 2 dl heet water
olijfolie: 3 eetl.
tijm (gedroogd): 3 takjes
laurier: 2 blaadjes
Leuke tips
Bestrooi het stoofvlees met fijngehakte peterselie
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1487379
Homepage ID
2907375
Teller
8
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid