Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Hak de dadels met een keukenmes zo fijn mogelijk. Om gemakkelijk te mengen onder de rest, doe ik ze eerst bij de licht geklopte eieren.
Smelt de boter op en zacht vuur.
Stop alle ingrediënten in een grote kom en meng zeer goed, tot alle vocht opgenomen is.
Neem een vel bakpapier.
Ik maakte een bolletje (koffielepel voor maat) daarna licht platgedrukt 42 stuks .
160 gr in heteluchtoven 20 min (baktijd is ok).
Omdat vlozaad veel vocht opneemt moet je wel veel drinken. Zoniet krijg je opstopping ipv betere stoelgang
Hak de dadels met een keukenmes zo fijn mogelijk. Om gemakkelijk te mengen onder de rest, doe ik ze eerst bij de licht geklopte eieren.
Smelt de boter op en zacht vuur.
Stop alle ingrediënten in een grote kom en meng zeer goed, tot alle vocht opgenomen is.
Neem een vel bakpapier.
Ik maakte een bolletje (koffielepel voor maat) daarna licht platgedrukt 42 stuks .
160 gr in heteluchtoven 20 min (baktijd is ok).
Omdat vlozaad veel vocht opneemt moet je wel veel drinken. Zoniet krijg je opstopping ipv betere stoelgang
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
42.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik lust wel een koekje bij de koffie, maar dit is er één voor ieder moment van de dag.
De nadruk ligt op gezond, Het is niet het koekje dat je voorschoteld bij bezoek. Sommige mensen zouden dit niet waarderen.
Klein, barst van de zaden en vezels, gezoet door de dadels en ahornsiroop. Verder geen suiker.
Het grote voordeel is dat het je stoelgang bevordert.
Drink wel een glas water erbij, zoniet kan je het tgegenovergestelde effect bekomen.
De nadruk ligt op gezond, Het is niet het koekje dat je voorschoteld bij bezoek. Sommige mensen zouden dit niet waarderen.
Klein, barst van de zaden en vezels, gezoet door de dadels en ahornsiroop. Verder geen suiker.
Het grote voordeel is dat het je stoelgang bevordert.
Drink wel een glas water erbij, zoniet kan je het tgegenovergestelde effect bekomen.
Ingrediënten
100 gr Volkorenmeel (ik gebruik vezelvolkoren Aveve)
50 gr Havermout
60 gr Roomboter
2 Eieren
1 lepel Lijnzaad, ongebroken.
2 lepels Psyllium/vlozaad vezels, geen poeder.
3 lepels gemengde zaden : apart of gemengd te koop (bvb Aveve = lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad)
5 dadels gehakt fijn
2 lepels noten naar keuze, ik gebruik een mengeling, redelijk grof gehakt
2 lepels ahornsiroop
50 gr Havermout
60 gr Roomboter
2 Eieren
1 lepel Lijnzaad, ongebroken.
2 lepels Psyllium/vlozaad vezels, geen poeder.
3 lepels gemengde zaden : apart of gemengd te koop (bvb Aveve = lijnzaad, zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad)
5 dadels gehakt fijn
2 lepels noten naar keuze, ik gebruik een mengeling, redelijk grof gehakt
2 lepels ahornsiroop
Hulpmiddelen & keukengerei
niks bijzonders, een kom, oven. bakpapier of alufolie, of een bakmat.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
1487211
Homepage ID
549351
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid