Bereidingswijze
Groenten uit de oven:
Snij de blokjes aardappel en zoete aardappel in kleine blokjes en blancheer 1 a 2 min in de pan giet ze af in een vergiet. Haal de bakplaat uit de oven en gebruik een vel bakpapier, verwarm de oven op 200 graden. Snij alle groenten, snij de ui in partjes van 4 leg alle gesneden groenten op de bakplaat en leg daar tussen de knoflooktenen (ongepeld) doe over de groenten wat olijfolie en voeg de kruiden toe. Zet de bakplaat 30 tot 40 min in de oven.
Gebakken gepaneerde heilbot:
Doe peper, zout en wat citroensap op de vis. Pak 4 borden één voor de bloem één voor een ei en één voor het paneermeel en een bord als de vis gepaneerd is. doe de vis eerst in de bloem daarna in het ei en vervolgens in het paneermeel leg het op een apart bord en doe dit met elk stukje vis. Heilbot moet 10 a 12 minuten bakken in de pan, leg een goede klont boter in de pan en bak ze 5 a 6 min aan elke kant gaar.
Snij de blokjes aardappel en zoete aardappel in kleine blokjes en blancheer 1 a 2 min in de pan giet ze af in een vergiet. Haal de bakplaat uit de oven en gebruik een vel bakpapier, verwarm de oven op 200 graden. Snij alle groenten, snij de ui in partjes van 4 leg alle gesneden groenten op de bakplaat en leg daar tussen de knoflooktenen (ongepeld) doe over de groenten wat olijfolie en voeg de kruiden toe. Zet de bakplaat 30 tot 40 min in de oven.
Gebakken gepaneerde heilbot:
Doe peper, zout en wat citroensap op de vis. Pak 4 borden één voor de bloem één voor een ei en één voor het paneermeel en een bord als de vis gepaneerd is. doe de vis eerst in de bloem daarna in het ei en vervolgens in het paneermeel leg het op een apart bord en doe dit met elk stukje vis. Heilbot moet 10 a 12 minuten bakken in de pan, leg een goede klont boter in de pan en bak ze 5 a 6 min aan elke kant gaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Vaak heb je van alles over in je koelkast zo heb ik dit recept bedacht, ik had zoveel verschillende groenten en ik dacht laat ik alles op 1 bakplaat in de oven schuiven met heerlijke kruiden en een lekker stukje vis.
Ingrediënten
Heilbot
- Bakboter
- 4 stukjes verse heilbot (visboer)
- Bloem
- 1 a 2 eieren
- Paneermeel of oud brood uit de oven (gekruimeld)
- Vers gemalen zout
- Vers gemalen peper
- Citroen naar smaak
Groenten uit de oven
- Tomaten 8 tot 10 stuks
- 1 kleine broccoli
- 2 grote kruimige aardappelen
- 1 Zoete aardappel
- 3 tot 4 Rode of gewone uien
- 6 tot 8 Knoflook in de schil
- Olijfolie
Kruiden:
- Vers gemalen zout
- Vers gemalen peper
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilimix
- 2 tl kipkruiden
- Bakboter
- 4 stukjes verse heilbot (visboer)
- Bloem
- 1 a 2 eieren
- Paneermeel of oud brood uit de oven (gekruimeld)
- Vers gemalen zout
- Vers gemalen peper
- Citroen naar smaak
Groenten uit de oven
- Tomaten 8 tot 10 stuks
- 1 kleine broccoli
- 2 grote kruimige aardappelen
- 1 Zoete aardappel
- 3 tot 4 Rode of gewone uien
- 6 tot 8 Knoflook in de schil
- Olijfolie
Kruiden:
- Vers gemalen zout
- Vers gemalen peper
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilimix
- 2 tl kipkruiden
Hulpmiddelen & keukengerei
- Oven
- Pan
- Vergiet
- Bakpapier
- Snijplank
- Scherp mes
- Braadpan
- 4 borden
- Pan
- Vergiet
- Bakpapier
- Snijplank
- Scherp mes
- Braadpan
- 4 borden
Leuke tips
Je kan elke groenten gebruiken die je maar wilt en met kruiden kan je heel veel variëren.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1487205
Homepage ID
3020649
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid