Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-wamte.
Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet de aardappels af en laat ze goed droogstomen.
Maak van de aardappels samen met de melk en de roomkaas met behulp van een aardappelstamper een lekkere luchtige puree.
Kook de spruitjes beetgaar in water met zout (plm. 5 minuten). Laat de spruitjes uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen op hoge warmtebron in plm 4 minuten lichtbruin. Voeg de spruitjes hieraan toe en bak ze even mee.
Meng de spruitjes met de oesterzwammen door de aardappelpuree.
Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de geraspte kaas met de panko of paneermeel.
Verdeel de geraspte kaas over de spruitjesstamppot.
Zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de stamppot een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Kook de aardappels gaar in water met zout. Giet de aardappels af en laat ze goed droogstomen.
Maak van de aardappels samen met de melk en de roomkaas met behulp van een aardappelstamper een lekkere luchtige puree.
Kook de spruitjes beetgaar in water met zout (plm. 5 minuten). Laat de spruitjes uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen op hoge warmtebron in plm 4 minuten lichtbruin. Voeg de spruitjes hieraan toe en bak ze even mee.
Meng de spruitjes met de oesterzwammen door de aardappelpuree.
Maak de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Meng de geraspte kaas met de panko of paneermeel.
Verdeel de geraspte kaas over de spruitjesstamppot.
Zet de schaal plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de stamppot een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
We hadden nog spruitjes in de koelkast en hetwerd tijd deze op te maken.
Dit recept, uit één van mijn plakboeken wilde ik al een tijdje maken. Dacht dat dit recept van een Allerhande afkomstig was maar dat was niet het geval. Het kwam uit Delicious. (zie link).
Ik heb het recept minimaal aangepast. In plaats van de 50 gram roomboter volgens het originele recept heb ik 50 gram roomkaas (Mon Chou) gebruikt.
Dit recept, uit één van mijn plakboeken wilde ik al een tijdje maken. Dacht dat dit recept van een Allerhande afkomstig was maar dat was niet het geval. Het kwam uit Delicious. (zie link).
Ik heb het recept minimaal aangepast. In plaats van de 50 gram roomboter volgens het originele recept heb ik 50 gram roomkaas (Mon Chou) gebruikt.
Ingrediënten
500 gram kruimige aardappels
450 gram spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd
50 ml melk
50 gram roomkaas
Peper, zout, nootmuskaat
100 gram oesterzwammen in reepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
100 gram oude geraspte (boeren)kaas
25 gram panko of paneermeel
450 gram spruitjes, schoongemaakt, gehalveerd
50 ml melk
50 gram roomkaas
Peper, zout, nootmuskaat
100 gram oesterzwammen in reepjes
1 eetlepel zonnebloemolie
100 gram oude geraspte (boeren)kaas
25 gram panko of paneermeel
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de spruitjes en de aardappelen
koekenpan
aardappelstamper
ovenschaal
koekenpan
aardappelstamper
ovenschaal
Leuke tips
In plaats van spruitjes is het vast ook lekker met spitskool, wittekool of savooiekool.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1487115
Homepage ID
886977
Teller
24
Bron
https://deliciousmagazine.nl/recept/wprm-spruitjesstamppot-met-oesterzwammen-en-oude-kaas/
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid