Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven-en onder-warmte.
Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de spekreepjes hierin bruin en knapperig.
Bak de sjalot- en knoflooksnippers even mee tot glazig.
Voeg de Italiaanse roerbakgroenten en de lente-uitjes hieraan toe en bak deze plm. 4 tot 5 minuten al omscheppend mee. Laat de roomkaas smelten in de groenten.
Roer de Parmezaanse kaas door de groenten. Meng alles goed door elkaar.
Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
Roer de uitgelekte tortellini door de spek/groentesaus en doe dit over in een ovenschaal of laat het in de hapjespan als die in de oven kan.
Strooi de geraspte oude kaas over de tortellini en bak de tortellini plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven
Kook de tortellini volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan. Bak de spekreepjes hierin bruin en knapperig.
Bak de sjalot- en knoflooksnippers even mee tot glazig.
Voeg de Italiaanse roerbakgroenten en de lente-uitjes hieraan toe en bak deze plm. 4 tot 5 minuten al omscheppend mee. Laat de roomkaas smelten in de groenten.
Roer de Parmezaanse kaas door de groenten. Meng alles goed door elkaar.
Maak eventueel nog op smaak met peper en zout.
Roer de uitgelekte tortellini door de spek/groentesaus en doe dit over in een ovenschaal of laat het in de hapjespan als die in de oven kan.
Strooi de geraspte oude kaas over de tortellini en bak de tortellini plm. 15 tot 20 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker snel en "vet"-lekker volgens mijn man. In dit recept heb ik een zak Italiaanse roerbakgroenten met champignons (AH) gebuikt. Niet mijn gewoonte maar soms wel even gemakkelijk.
Als je verse tortellini gebruikt uit het koelvak van de supermarkt hoef je die niet voor te koken, maar meng je deze direct door de warme spek/groentesaus. Je tortellini kan dan zo de oven in. Scheelt tijd en energie.
Als je verse tortellini gebruikt uit het koelvak van de supermarkt hoef je die niet voor te koken, maar meng je deze direct door de warme spek/groentesaus. Je tortellini kan dan zo de oven in. Scheelt tijd en energie.
Ingrediƫnten
150 gram droge tortellini (vulling naar eigen smaak)
150 gram magere gerookte spekreepjes
1 eetlepel olijfolie
1 flink sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
250 gram Italiaanse roerbakgroenten met champignons
3 lente-uitjes, in ringetjes
75 gram roomkaas met knoflook
Zout, peper
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
50 gram geraspte oude kaas
150 gram magere gerookte spekreepjes
1 eetlepel olijfolie
1 flink sjalotje, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
250 gram Italiaanse roerbakgroenten met champignons
3 lente-uitjes, in ringetjes
75 gram roomkaas met knoflook
Zout, peper
50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
50 gram geraspte oude kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de tortellini (hoeft niet als je "verse" gebruikt)
hapjespan of grote koekenpan
vergiet
ovenschaal (hoeft niet als je hapjespan in de oven kan
hapjespan of grote koekenpan
vergiet
ovenschaal (hoeft niet als je hapjespan in de oven kan
Leuke tips
Lekker met een salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1487095
Homepage ID
886977
Teller
1403
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid